Shutterstock Syda Productions/YT FoxSearchlight

Maarten kan niet wachten The Shape of Water overgewaardeerd te vinden na Oscarwinst

‘Goede film, maar niet Del Toro's beste werk’

Filmkenner Maarten staat te popelen om The Shape of Water overgewaardeerd te vinden. “Ik wilde de film al eerder zien en minzaam vertellen wat ik ervan vond, maar sinds de film een Oscar won heb ik direct plannen gemaakt om te gaan kijken.”

Vanavond gaat Maarten eindelijk naar de bioscoop om na afloop te zeggen dat de film echt niet zo goed is als mensen zeggen. “Ik zal luidkeels vertellen dat dit een aardige poging is, maar zeker niet Guillermo del Toro’s beste werk”, zegt de 26-jarige Rotterdammer. “Goede film, niet Oscar-waardig. De premisse van de film – de liefde tussen vis en vrouw – is alleraardigst, maar al je nagaat wat je allemaal uit dat thema kunt slepen is dit resultaat tóch pover. Ik bedoel maar: Wat had een Tarkovsky hiermee kunnen doen? Ik noem daarnaast een Kubrick? Of, en mag ik dat zeggen, ja, ik mag het zeggen: een Riefenstahl? Ik bedoel maar.”

Maartens vriendin had geen zin om mee naar de film te gaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vergeet niet dat het verhaal speelt tijdens de Koude Oorlog, en dat de VS door boze Sovjet spionnen wordt belaagd. En dat uiteindelijk de menselijkheid het weer wint van het communisme! Daar gaat het over.

Reageer
gravatar

Zielig voor die vrouw zonder stem die jouw geen vissofoob, vissensadist en visfascist kan noemen. In naam van deze noodzakelijk zwijgzame vrouw ben ik geneigd om Godwins wet na één reactie al te laten gelden.