YouTube - RTV Oost

Race tegen de klok: wie organiseert de eerste zwemwedstrijd in natuurwater?

Wordt het toch weer Haaksbergen?

De dooi is vandaag flink ingezet, en dat betekent dat zwembanen in Nederland weer alles op alles zetten om als eerste een zwemwedstrijd in natuurwater te organiseren. Haaksbergen heeft goede papieren, maar ook Noordlaren en Arnhem zijn druk in de weer om het water zwemklaar te maken.

Diederik van Kessel is vrijwilliger bij de zwemvereniging in Noordlaren. Hij is al de hele nacht druk met een pikhouweel, een emmer kokend water en föhns in de weer. “Op dit moment is het ijs nog te dik, maar het kan wel tien graden boven nul worden, dan kan het hard gaan.” Als het ijs dunner is dan 2 cm kan er gezwommen worden, volgens Van Kessel. “We hoeven eigenlijk alleen nog maar even goed de bocht bij te föhnen.”

In Arnhem hopen ze dat zij de zwembaan als eerste af hebben. De organisatie werkt dit jaar met een revolutionaire techniek: een groep eenden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Als je alles heb gehad’ is een nieuw programma op NPO1 van Paul de Leeuw en Marc Marie Huijbregts.

???Mijn lieve God! Wat een trieste bedoeling. ???

Twee homo BN-ers die op een ‘grappige manier’ de week doornemen. Not funny!
Hebben ze dan echt niet in de gaten dat hun tijd voorbij is?

Corrie.

gravatar

Corrie, jouw liefje Geert zal niet blij zijn met jouw homohaat. Dat wijkt namelijk af van zijn haatlijn.

Omwille van jouw vermeende liefde van Geert voor jou adviseer ik jou dringend om je te beperken tot de haatobjecten van jouw lieveling. Die zijn er ruim voldoende om er een keuze uit te maken.

gravatar

Beste Rob, volgens mij ben jij een echte Kruikenzijker.

Voor de mensen die niet uit Tilburg komen, wil ik opmerken dat Kruikenzijker (met lange ij en zonder “d” op het eind!) geen scheldnaam is, maar een eretitel.