YouTube - NOS

Berlusconi: ‘Italië dreigt ten prooi te vallen aan andere idioten’ 

Oud-premier roept op te kiezen voor het demagogische establishment

Aan de vooravond van de Italiaanse verkiezingen heeft Silvio Berlusconi een duidelijke waarschuwing afgegeven. Volgens de oud-premier dreigt Italië ten prooi te vallen aan andere idioten.

“Kies voor de idioot die u al kent”, zei de leider van Forza Italia. “Het verrotte landsbestuur mag niet in handen komen van onvoorspelbare idioten als Beppe Grillo en Matteo Salvini. Wie weet wat het alternatieve populisme kan aanrichten!”

Toch is Berlusconi niet louter somber over de toekomst van Italië: “Gelukkig gaat dit land hoe dan ook niet kiezen voor een degelijke bestuurder als Matteo Renzi. Dan waren de gevolgen echt niet te overzien.”

De peilingen laten zien dat de Italianen waarschijnlijk inderdaad vasthouden aan het demagogische establishment.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De opvolger van Robert Mugabe met negentig procent werkloosheid in Zimbabwe, Zuid-Afrika’s nieuwe president Ramaphosa kondigt landonteigeningen aan zonder compensatie aan de criminelen die het gestolen hebben en belooft corruptie te bestrijden.

Reageer
gravatar

Dat Italië een land van idioten is weet onderhand ieder normaal mens wel.

Maar in Nederland hebben we ook een flink aantal idioten. Dat zijn van die linkse gekkies die Nederland in de Europese Unie willen houden. Al ons zuurverdiende belastinggeld gaat naar landen zoals Italië.

Gelukkig hebben we meneer Wilders van de PVV die dat donders goed in de gaten heeft.

Stem daarom bij de komende verkiezingen op meneer Wilders van de PVV.

???I love him.???

Corrie.

Reageer
gravatar

En ja, daar is veel nood aan: steun voor de Grote Russische Leider. Het is namelijk verre van zeker of hij binnenkort opnieuw als president wordt gekozen. Dus alle beetjes hulp van useful idiots uit Europese landen zijn welkom.

gravatar

Contrair aan de opvatting van bovengenoemde O.P.A. is het al ver voor de verkiezingen een onomstotelijke zekerheid dat Gozpodim Poetin de verkiezingen zal winnen; met minstens 114 % van de stemmen, op traditionele Sovjet-wijze. Eventuele tegenstanders zijn voortijdig overleden, spoorloos verdwenen of opgesloten (Navalny). In China is er traditioneel maar één kandidaat, die nu -in Mao Zedong-traditie- voor het leven benoemd zal worden. Zo is in de oude communistische wereld het ancien regime hersteld. Kim Jung Un doet in Noord Korea oude tijden herleven en wij in Europa…? Wij hebben toch DJ Trump, R.T. Erdogan, Sylvio Berlusconi, Angela Merkel en Mark Rutte, allemaal gekozen (?!) staatshoofden voor het leven. Waarom zijn er in godsnaam nog verkiezingen nodig?

gravatar

In het land waar communisme én fascisme niet alleen zijn uitgevonden, maar ook nog openlijk worden beleden, is het al lang mooi als er een evenwicht is. Het lokale conservatisme, zogeheten democratie, kan door te balanceren tussen de groot machten in deze situatie blijven aanmodderen.

Reageer