YT / RTV Oog

Gevoelsijs dik genoeg

IJs voelt 12 centimeter dik

Op veel plaatsen in het land is het ijs vandaag nog maar een centimeter dik. Dat is onvoldoende om veilig te kunnen schaatsen, maar de KNSB heeft ook goed nieuws: het gevoelsijs is met 12 centimeter dik genoeg.

Het verschil kan worden verklaard door het bord voor de kop van schaatsliefhebbers, legt ijsmeester Alfred Roest uit. “Als je heel graag wilt schaatsen, kan het ijs soms wel twintig keer zo dik aanvoelen als het in werkelijkheid is. Daar moet je op voorbereid zijn, dus schaatsen aan en gaan!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Erben jij pleegt op schandalige wijze blasfemie.

Voor straf voorin de Sint Pieter de complete rozenkrans drie keer bidden, de Oefening van Berouw hardop opzeggen en bij de plebaan voor jouw gewicht in euro’s aan aflaten kopen.