Shutterstock / Humpbackwhale

Hans verlangt terug naar de tijd dat je nog in de couveuse mocht roken

Vroeger kon het nog gewoon: een sigaretje opsteken in de couveuse. Hans spreekt er met enige weemoed over. “Ik was twee maanden te vroeg geboren. Lag daar moederziel alleen in een glazen kuip en was dus behoorlijk gestrest. Dan verlang je domweg naar een peuk.”

Ook vindt hij het jammer dat je in de poppenhoek niet meer gewoon een sigaret mag opsteken. “Een peuk zat in mijn tijd nog standaard bij de melk. Het was gewoon supergezellig, een rookmomentje met de andere kleuters. Simon had altijd een pakje Gauloises in zijn broodtrommel, dan konden we ruilen, omdat ik van mijn ouders Camels meekreeg.”

Hans snapt heus wel dat er nu strengere regels zijn. “Je wilt natuurlijk voorkomen dat kleuters al hun zakgeld gelijk opmaken bij de sigarettenautomaat. Maar jammer is het wel dat de nieuwe generaties het moeten missen, dat je niet meer met brandgaten in je tekening thuis komt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik mag hierbij misschien verwijzen naar mijn commentaar bij:
‘Ik heb geen dankjewel nodig, rot gewoon op uit mijn bus’. Ik dacht nog wel beleefd de mensen voor laten gaan zoals de Engelsen dat doen.
Omdat alles wat je zegt exact het tegendeel kan betekenen (daar moet je hier altijd rekening mee houden) is daarmee aangetoond dat er wel degelijk goed en kwaad bestaan. Als je het nóg beter wil gaat het meestal de verkeerde kant.

gravatar

Bezoekers reageerde verheugd, en volgden het voorbeeld. De asbak in de couveuse deed goede dienst.

‘Toch handig als we binnen verder niet mogen roken!
Top zieken huis!!’

gravatar

Wat een gelul. Toen mocht je ook cowboy en indiaantje in de couveuse spelen en dat mag ook niet meer. Gewoon met je tijd meegaan en Sylvana een veeg geven!

Reageer
gravatar

Geen onruststoker, maar een een zorgpremiebrander, Maltraiteur.
Zo’n 50.000 euro gemiddeld, van anderen.

En daarna gaat ‘ie dood aan uitzaaiingen.

gravatar

Dit is een salonfähige versie van het oorspronkelijke: “Een tevreden naaister is geen onrustzaaister” maar minder krachtig en beeldend. We horen de laatste tijd trouwens weinig van de Wereldleraar; staat het Oosterschelde-water hem soms tot de lippen? Tijd voor een nieuw Deltaplan i.v.m. de smeltende ijskappen op de polen en in Groenland?

gravatar

Outsider,

De Oosterscheldedam is inderdaad niet goed gedaan. Economische belangen hebben nu eenmaal altijd nog het gezicht van beton en asfalt. Het plan was net na het verlies van de laatste koloniën de as Rotterdam-Antwerpen verder te bevorderen. Geïmplodeerd kolonialisme. De veiligheid van de Zeeuw is geparadeerd, en ieder jaar zakken meer zandplaten weg. Aan de binnenkant van de dam zitten gaten van vijftig meter diep door de zuigkracht.

De Rotterdammer vlucht ernaartoe voor wat rust maar heeft geen andere strategie dan de Tweede Maasvlakte, de Koopgoot en de snelweg terwijl de naïeve inlander wordt omgepraat met sport en voetbal.

gravatar

klopt, ik heb ook een tijdje onder zo’n rode lamp gelegen. Een sigaretje gaf dan ook zo een mooi idyllisch effect in combinatie met die rook. #weemoed

Reageer