worldpics / shutterstock

Gevoelsaanstellerij kan deze week oplopen tot -30

'Het kan zelfs aanvoelen alsof je bent doodgevroren'

Het wordt deze week -10 graden. Maar door matige gewenning, dramatiseringsdrang en gebrek aan redelijk vergelijkingsmateriaal kunnen sommige mensen het ervaren als -30, de zogenoemde gevoelsaanstellerij.

“De gevoelsaanstellerij kan deze week historische vormen aan gaan nemen”, denkt Gerrit Hiemstra. “In De Bilt is nu al gevoelsaanstellerij van -18 waargenomen door een vrouw op weg naar werk. Door sociale druk zal in in de loop van de week de gevoelsaanstellerij oplopen tot ‘het lijkt wel de noordpool’.”

Vooral woensdag en donderdag is extreme aanstellerij op komst, denkt Hiemstra. “In het hele land verwacht ik een gevoelsaanstellerij van rond de -30. Bij mensen die ‘s ochtends aan collega’s hun ervaringen over hun fietstocht delen, kan het zelfs aanvoelen alsof ze zijn doodgevroren.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Ik kan me nog herinneren in de periode 1972-1974 toen was het zelfs af en toe richting 0 Kelvin (-273,2 graden), dat alles gewoon even helemaal stil stond.

Maar het kan ook komen dat Tika (dochter van Tita Tovenaar) weer eens vrolijk in haar handen stond te klappen natuurlijk. Daar was je in die tijd nooit helemaal zeker van.

• Reageer
gravatar

Wat staat ons deze zomer te wachten als bij een temperatuur van 22 graden Celsius, door de Saharawind de gevoelstemperatuur zal oplopen naar 32 boven nul.

• Reageer