Bron: Pixabay

Deze bijdehante kutvogel denkt dat het al wel kan

'Zie hem staan met z’n witte bek'

Elk jaar heb je weer dezelfde gek: heeft het amper twee nachten gevroren of hij staat met z’n bijdehante kop alweer op het ijs. “Zie hem staan met z’n witte bek en die veel te dikke zwarte jas van hem! Op z’n platvoeten,” snauwt een Eidereend vanaf de kant.

“Zo vriest het toch nooit goed aan,” briest een passerende houtduif. “Hij verpest het voor iedereen met zijn gestamp. Als hij dat ijs nou effe met rust liet, hadden we over een paar dagen allemáál winterpret. Kutmeerkoet!”

De meerkoet in kwestie ziet het probleem niet. “Het is gewoon een kwestie van je koppie erbij houden en genieten! Kijk om je heen! Zonnetje, prima temperatuur… Nu is het nog lekker rustig en heb je het rijk voor jezelf! Ogen dicht en gaan!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja onverantwoord. Alfred J. Kwakt poepjes op ‘t ijs. Nu gaat om ‘t verknoeien van toekomstige schaatspret. Maar in ‘t verleden hadden we Hilbert van der Duim die over zij kwakje uitgleed en daardoor naast z’n plak greep.

Reageer
gravatar

Goed zo, Paulussie!
In Ons Bosch zien we ze al genoeg vliegen.

Komt allemaal door mijn heksendrankje.
Jammer dat ik de vaatjes met afval in Het Andere Bosch moet dumpen, maar je moet toch wat?

gravatar

De niet-toevallige overeenkomst van de meerkoet en Mij is dat deze vreemde vogel over water kan lopen.

Het was een vogel die ik verdronken aantrof op de oever van de Dode Zee tijdens een van Mijn Lange Eenzame Tochten door de Negev-woestijn. Ik heb hem tot leven gewekt. En over water leren lopen, zodat hij niet meer verzuipt.

Reageer