Bron: NOS

Nederlanders ook succesvol in schaatsen met helm op

'Het betaalt zich nu uit dat we ook aandacht aan andere sporten geven'

Het leek er deze Winterspelen even op dat Nederland alleen medailles zou pakken in het schaatsen. Maar na het onverwachte brons op de aflossing en het goud van Schulting op de 1000 meter toont Nederland zich ook succesvol in het schaatsen met een helm op.

“Natuurlijk gaat er in Nederland veel aandacht naar het schaatsen”, vertelt chef de mission Jeroen Bijl. “Maar wij hebben altijd benadrukt dat we andere sporten niet moeten verwaarlozen, zoals schaatsen met een helm op. We hebben bij het schaatsen bewezen dat we ontzettend hard rondjes kunnen rijden, maar nu laten we zien dat we ook ontzettend hard iets kleinere rondjes kunnen rijden met iets meer tegenstanders en iets minder strenge regels. En een helm op.”

Ondanks het succes ziet Bijl nog ruimte om over 4 jaar succes te boeken in meerdere sporten: “We hebben nog veel in te halen op het gebied van schaatsen met een glitterpak aan, schaatsen met schoudervulling en een stok in je handen, en curlen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Shorttrack….. wat een stomme naam voor een schaatssport.

1) De schaatsers dragen helemaal geen shorts, dat zijn gewoon pakken.
2) Ik krijg er totaal geen trek van.

Reageer
gravatar

Cor, wederom ga jij ook in de fout.
Het woord publiceren is inmiddels in de Dikke [Van Dale, red.] geschrapt. Thans spreekt men in modern Dinglish van viral gaan.

gravatar

Beste Do Do, ik vind dat watseppen bij het schaatsen moet worden verboden, want dat is pas echt gevaarlijk.

gravatar

Ik kreeg gisteren van mijn kleindochter tijdens de finale een watsep. Ik wil daar een stukje van laten zien.

(Beeld is alleen te zien in Zuid-Korea.)

“Kijk opa, ik ga goud winnen. Kijk dan. Goud! Ik lig 100 meter voor op mijn concurrentie. Kijk dan… O jee, nu ligt ze opeens 100 meter voor. Hoe kan dat nou?”