Studio Speld / NOS

Dikke man in zwembroek weggestuurd na opstopping in bobsleebaan

'Bij het Tikibad krijg je tenminste eerst een waarschuwing'

Grote consternatie vandaag bij de bobsleefinale: een dikke man in zwembroek veroorzaakte een opstopping door stil te liggen middenin de baan. Canada, Duitsland en Groot-Brittannië kwamen geparkeerd te staan door de actie van de man, die na afloop verklaarde de bobsleebaan te hebben verward met een wildwaterglijbaan.

Volgens de 34-jarige Jacco is er sprake van een onschuldig misverstand: “Ik dacht dat het een wildwaterglijbaan was, maar toen ik dat gevaarte met 120 kilometer per uur op me af zag komen realiseerde ik me dat ik in een olympische bobsleefinale was terecht gekomen. Stom natuurlijk, maar ik vind het wel heel overdreven om me meteen weg te sturen. Bij het Tikibad krijg je tenminste eerst een waarschuwing.”

Het is niet de eerste keer dat Jacco in de problemen komt deze Winterspelen. Eerder werd hij al bij het ijsdansen weggestuurd nadat hij een Japanner in het diepe probeerde te gooien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoog tijd dat het wettelijk verplicht wordt om buitenglijbanen te verwarmen. Als je eraan gewend bent om te blauwbekken in de rij dan begrijp ik wel waar de verwarring vandaan komt.

Reageer
gravatar

In de medische wetenschap noemen wij zoiets een aqua-obsessie. Ongeacht de omstandigheden ziet een patiënt alles aan voor water en watergerelateerd vermaak. Een gedwongen woestijnretraite van 2 weken wil nog wel eens helpen.

Reageer