Beeldbewerking Casper Steenbergen
YT / Eurosport

Zebrapad op shorttrackbaan nog vaak genegeerd door schaatsers

Oversteken levensgevaarlijk

Het is een van de gevaarlijkste oversteekplaatsen ter wereld: het zebrapad op de shorttrackbaan in Pyeongchang. Want hoewel voetgangers voorrang hebben, zijn het meestal de schaatsers die voorrang nemen.

“Je wordt gewoon van je sokken gereden”, foetert Kim Lee-hei, een 52-jarige vrouw die elke dag voor werk van de buitenkant naar de binnenkant van de baan moet. “De schaatsers letten totaal niet op. Ze zitten met hun hoofd bij de volgende bocht en houden geen rekening met het overige verkeer.”

De gemeenteraad van Pyeongchang laat in een reactie weten dat ze bekend zijn met de problemen. Ze gaan binnenkort een proef doen met een shared space.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanwege de snelheid waarmee het tegemoetkomend verkeer richting het zebrapad gaat, verdient het de voorkeur gebruik te maken van zogenaamde naderingsborden. Dus bij iedere veelvoud van 100 meter een bord.

• Reageer