Studio Speld / YT-Eurosport

Zebrapad op shorttrackbaan nog vaak genegeerd door schaatsers

Oversteken levensgevaarlijk

Het is een van de gevaarlijkste oversteekplaatsen ter wereld: het zebrapad op de shorttrackbaan in Peking. Want hoewel voetgangers voorrang hebben, zijn het meestal de schaatsers die voorrang nemen.

“Je wordt gewoon van je sokken gereden”, foetert Xi-Wang Feng, een 52-jarige vrouw die elke dag voor werk van de buitenkant naar de binnenkant van de baan moet. “De schaatsers letten totaal niet op. Ze zitten met hun hoofd bij de volgende bocht en houden geen rekening met het overige verkeer.”

De gemeenteraad van Peking laat in een reactie weten dat de gemeenteraadsleden bekend zijn met de problemen. Ze gaan binnenkort een proef doen met een shared space.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kunt er ook een een gaybrapad van maken, dat valt wat meer op. Alleen, dat heeft dan weer geen reglementaire betekenis in het verkeer. Het moet echt zwart en wit zijn.

Reageer
gravatar

Vanwege de snelheid waarmee het tegemoetkomend verkeer richting het zebrapad gaat, verdient het de voorkeur gebruik te maken van zogenaamde naderingsborden. Dus bij iedere veelvoud van 100 meter een bord.

Reageer