Nos.nl

Willem-Alexander stuurt schaatssters naar strafkamp na mislopen medailles

'Ze hebben ons land te schande gemaakt'

De Nederlandse vrouwen wonnen vandaag geen enkele medaille op de 500 meter. Een blamage voor Nederland, aldus koning Willem-Alexander. Hij stuurde Jorien ter Mors, Anice Das en Lotte van Beek naar een strafkamp op Schiermonnikoog.

“Ze hebben ons land te schande gemaakt”, snoof de koning terwijl hij ziedend van woede het olympisch stadion verliet. “Het moederland heeft hun vertrouwen gegeven. Maar met hun zilveren plak hebben de reactionaire saboteurs die zich schaatsvrouwen noemen het trotse en arbeidende Nederlandse volk verraden. Daarbij past maar één straf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *