Pixabay / michaelwedermann

De Olumpische Spelen: het sportevenement voor mensen die woorden consequent verkeerd uitspreken

'We mikken in totaal op zeuven medaljes'

De Winterspelen zijn nog in volle gang, maar veel sporters zijn al bezig met de voorbereiding op de Olumpische Spelen. Het toernooi wordt speciaal georganiseerd voor sporters die woorden consequent verkeerd blijven uitspreken ondanks herhaaldelijke verbeteringen.

“We mikken in totaal op zeuven medaljes”, vertelt chef de mission Arjan Mandemakers. “Het is trouwens Arjen, maar goed. Normalíter moet dat wel lukken, maar veel andere Uropese landen hebben ook sterreke sporters. Dus het is maar afwachten of we de goede resultaten uit achtentaggetig kunnen evenaren.”

De Olumpische Spelen beginnen vrijdag met de viermansbob voor mensen die puzel in plaats puzzel zeggen. Voor Nederland zullen de koning en de konegin aanwezig zijn bij de openingsceremoníe in Pyongyang.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *