wikimedia / matsalkmaar

Frisse nieuwe talkshow is laagdrempelig, snel én met een minuutje muziek

Intro heeft upbeat jazzy licks en tededèèèp-dèp-dèp op het eind

De NPO heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe frisse talkshow die op werkdagen live zal worden uitgezonden. Het programmavoorstel bevat een cutting edge mix van amuserende gesprekjes met vlotgebekte gasten, leuke fragmentjes van dingen op het internet en een jonge band die een stukje van een hit mag komen spelen.

Over de inhoud willen de programmamakers nog niet al te veel kwijt, maar ze verwachten wel dat ze die zullen hebben. Vaste bestanddelen worden waarschijnlijk een huisband, een mompelende man achter een kaars, een huisboekenpanel, een huiscabaretier en een huiscolumnist. “Maar dat is natuurlijk lang niet alles”, verzekert de producent. “We zijn ook aan het peilen of Marc-Marie Huijbregts een keer een avondje in een koffie verkeerd wil komen roeren. Live dus. Kortom: we gaan er met open vizier in, werkelijk alles is nog mogelijk.”

“Het zou misschien ook leuk zijn als er op een avond een keer iemand langskomt met – zeg – een Boa Constrictor! Of een spin. Ik opper maar lukraak wat hoor, dit is gewoon enthousiast out of the box-denken.” In al het enthousiasme is het soms moeilijk concreet te blijven, geeft de producent toe: “Maar we hebben al wel draaikrukken aangeschaft waarmee de presentator en de tafeldame zich op de bovenbenen kunnen petsen en ‘aan tafel!’ kunnen roepen. Zoiets is uiteindelijk toch de kern van een succesvol televisieprogramma.”

Ook de intro van de pilotaflevering laat niets aan het toeval over. De catchy tune is namelijk gecomponeerd door Martijn Schimmer en bevat upbeat jazzy licks met een infectueus ‘tededèèèp-dèp-dèp’ op het eind. Prem is niet welkom. Kijken dus!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk idee. Alleen jammer dat Prem Radakishun nu van de tafel wordt geweerd. De enige juridisch gevormde in de vaste cast, altijd goed voor een paar schitterend irrelevante interventies.

Reageer