YouTube / Brau Avitia

Pirouette Noord-Koreaanse kunstschaatsers net niet sierlijk genoeg om strafkamp te ontlopen

Nu eerst nog even lachen naar de jury

Soepel glijden ze over het ijs, de Noord-Koreaanse Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik. Vanaf de tribunes worden ze luid toegejuicht door de meegereisde supporters. Bij de kunstschaatsers zelf is opluchting te bespeuren, de eerste pirouette was misschien net sierlijk genoeg om niet naar een strafkamp gestuurd te worden door dictator Kim Jong-un.

“En nu die dubbele axel nog”, denkt Kim Ju-sik. “Als ik val zitten we allebei de rest van ons leven opgesloten in de bergen.” Daar gaat ze. Met de klassieke sprong, vernoemd naar de Noorse schaatser Axel Paulsen, brengt ze de kür maar nét tot een goed einde. Even leek ze onderuit te gaan, maar dan staat ze samen met Ryom Tae-ok fier overeind.

“Dat ging maar net goed”, denkt Kim Ju-sik. In haar hoofd stelde ze zich al voor hoe het zou zijn om dwangarbeid te leveren op niets dan water en brood. Maar nu eerst nog even lachen naar de jury.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We zullen spoedig weten of de prestaties van Ju-siken Tae-ok voldoende waren, als zij nog bij de afsluiting van de O.S. 2018 aanwezig zijn. Anders heeft de orgastisch articulerende staatsomroepster van Noord Korea al gemeld dat beide kunstrijders (m en v) door de goddelijke Kim Jung-Un “in particuliere audiëntie” zijn ontvallen

Reageer