Pixabay - Msjennm

Donateurs Oxfam: komt mijn geld wel bij de juiste seksfeesten terecht?

Grote onrust onder donateurs van Oxfam: de organisatie kwam deze week in het nieuws vanwege het organiseren van seksfeesten in rampgebieden, maar leden vragen zich af of hun geld wel bij de juiste orgie terecht komt.

Ronald Hoekstra (56) maakt elke maand 10 euro over aan Oxfam, maar vraagt zich nu af of zijn geld wel goed besteed wordt. “Ik geef aan Oxfam zodat hulpverleners een weesje bareback kunnen double teamen, maar als het naar allerlei hoge piefen gaat dan hoeft het van mij niet meer.”

Ook donateur Marieke de Groot (38) uit Den Haag vraagt zich af wat er precies met haar maandelijkse bijdrage gebeurt. “Je hoopt natuurlijk dat je geld bij de orgies terecht komt die het echt nodig hebben, maar ik hoorde laatst dat ze bijvoorbeeld ook gangbangs organiseren in luxe hotels. Dan denk ik: en de mensen in de sloppenwijken dan? Verdienen die geen golden shower door veertien zonverbrande westerlingen in een oxfam-hesje? Misselijkmakend, vind ik dat.”

Wyclef Oreste uit Port-au-Prince nam in 2006 deel aan een nood-bukkake, maar is wel kritisch over de nazorg: “Het heeft mij enorm geholpen, maar het steekt wel dat Oxfam na een paar weken weer weg was. Als er een aardbeving is geweest dan zijn die noodorganisaties er als de kippen bij om seksfeesten te organiseren, maar na een paar weken moeten we het weer allemaal zelf opknappen.”

Directeur Farah Karimi bezweert dat het geld goed besteed wordt: “Driekwart van onze uitgaven gaat naar strap-ons, anal beads, rimboter, tepelklemmen, labiaglitters en prostituees. Dan gaat er inderdaad nog zo’n 25% naar overheadkosten als zwijggeld en zoutjes, maar dat lijkt me niet meer dan fair.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het bestuur van Oxfam heeft Kim Holland voorgedragen om de geldstroom in goede banen te leiden. Ron Jeremy heeft , als ervaringsdeskundige, aangeboden hier een adviserende rol te kunnen vervullen.

Reageer
gravatar

Ron Jeremy, ooit “the Warthog”? Inderdaad een allround ervaringsdeskundige bij uitstek, maar ik wist niet dat hij nu nog actief praktiserend was! Hij was toch al met Viagraal emeritaat?

gravatar

Ik ben het geheel met Farah Karimi eens. Een goed seksfeest is hard werken. Het vergt veel van de conditie van de seksslavinnen. Dus zou het juist zijn als het geld van de donateurs bij hen terecht zou komen, maar dat betwijfel ik.

gravatar

Uitleg:

Zeiken heeft in het Bargoens twee betekenissen: urineren en klagend praten.
Azijn is wijn die te lang aan zuurstof heeft blootgestaan, bijvoorbeeld door een lekkende kurk
Flut is prullerig.
Artikel is een wetsregel, een winkelvoorwerp of een tekst in een periodiek.