Shutterstock - Sari Oneal

Biatleet overleeft sneeuwstorm door in opengesneden paardenlichaam te kruipen

Sporter geroemd om overlevingsdrang

Biatlon staat bekend als een enorm uitputtende sport. Tijdens de Olympische wedstrijd van vandaag in Pyeongchang wist een Zweedse biatleet ternauwernood een sneeuwstorm te overleven door in het warme lichaam van een dood paard te kruipen.

“Toen de zon onderging en de sneeuwstorm plotseling opzette wist ik dat ik het niet lang zou overleven in de buitenlucht”, vertelt de met bloed bedekte biatleet. “Gelukkig kwam er toen een kudde wilde paarden langs. Ik heb er een geschoten, opengesneden en de organen eruit verwijderd. Toen ben ik in het lege lichaam gekropen, dat heeft mij warm gehouden in de ijskoude nacht.”

Toen bij het ochtendgloren de storm ging liggen kroop de biatleet uit het paardenlichaam en rondde hij de race af. Hij vestigde een persoonlijk record en kreeg een gouden medaille voor zijn moed. De andere deelnemers aan de wedstrijd zijn nog niet teruggevonden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit hier is Willy Selten uit Øss. Het geslacht van het paard in kwestie maakt Willy niet uit, zolang hij er maar in kan kruipen. Een atleet is ‘ie overigens nooit geweest; Willy zit liever. In een paard uiteraard.

Reageer