Shutterstock - Zivica Kerkez

6 sombere cadeaus die je elkaar kunt geven voor een succesvol liefdesleven

Verwen je partner deze Valentijnsdag

Om je partner (én jezelf natuurlijk) eens flink te verwennen deze Valentijnsdag, zijn hier zes cadeaus waarmee jullie je onbestendige liefdesleven enigszins kunnen opkalefateren.

1. Felgekleurde papieren slingers met: ‘Is dit het?’
Omdat je er niet vaak genoeg op gewezen kunt worden, kunnen jullie slingers ophangen met de vraag: “is dit het?” Als zachtblauwe of felgele herinnering aan het feit dat jullie beiden hier steeds subiet een berustend “ja” op kunnen antwoorden. Of “jep”. Dwars door de woonkamer.

2. Ansichtkaart met: ‘Ik kan jouw problemen niet oplossen’
Voorzetje voor je handgeschreven boodschap aan de binnenkant: “Is het leven soms behoorlijk deprimerend? Jouw probleem.” Je partner heeft jou per slot van rekening puur op intuïtie gekozen en nu verwacht hij ineens dat al zijn eigenaardigheden als sneeuw voor de zon verdwijnen, puur door jouw aanwezigheid? Dat jij hem misschien zelfs vervulling zult schenken? Is-ie helemaal lijp ofzo?

3. Kussensloop met: ‘Ik begrijp amper iets van jou’
Klopt. Zelfs na al die jaren begrijpen jullie nog steeds nagenoeg niets van elkaar. Als jullie na een week onder dat paarse ruitjesdekbed weer met een flinke dosis opgekropte woede over zo veel wederzijds onbegrip onder dit gepersonaliseerde dekbed kruipen, kan je partner bijvoorbeeld vakantieveilingen.nl afstruinen op de kussensloop met “same here”.

4. Teddybeer met shirtje: ‘Liefde is een ijskoude rekensom’
Sterker nog, het is eigenlijk een doorlopende kosten-batenanalyse, maar die zin paste niet meer op het t-shirt van dit Forever Friends-beertje. Of op zich had dat wel gekund natuurlijk, maar dan was die beer zo groot geworden dat hij minstens dertig euro zou gaan kosten. Ook een afweging.

5. Kettinkje in twee delen: ‘Wij kunnen ook prima los van elkaar’
Bij de meeste juweliers kun je bij besteding van minimaal €12,50 een gratis tekst laten graveren. “Los van elkaar gaat ook prima” bijvoorbeeld. Of “afzondering verandert weinig aan de twee losse delen van dit geheel”. Je hoeft het kettinkje niet gelijk over je shirt te dragen, maar door af en toe even over het ribbelige oppervlak met de gegroefde tekst te wrijven, weet je weer dat je elkaar, als het er écht op aan komt, helemaal niet per se nodig hebt.

6. Suikerhartjes met daarop de woorden: sleur, hoofdpijn, spijt
Die suikerhartjes kun je in een glazen decoratieschaal doen en op de keukenbar zetten. Tijdens het bakken van de kaasschnitzels kun je je dan ongans kauwen aan: sleur, wanhoop, tandpastadop, onderhuidse irritatie, ochtendadem, existentiële twijfel, seksloze weken, hoofdpijn, schoonouders, affaire, haren in het putje, vreemde bankafschriften, kutkinderen, spijt. Sabbel er maar even lekker op.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *