NOS / Wikimedia Commons, M. Smelter, CC BY-SA 3.0

Jan Smeekens met tong vastgevroren aan vlaggenstok bij openingsceremonie

'Ik weew ook nief fo goef waf er mifging'

Het was een opvallend gezicht tijdens de openingsceremonie in Peyongchang: Vlaggendrager Jan Smeekens die met de vlaggenstok vastgevroren aan zijn tong de Nederlandse ploeg door het Olympisch stadion leidde.

Uiteindelijk werd Smeekens pas in de catacomben met behulp van een flesje warm water bevrijd uit zijn benarde situatie, waarna hij sprak met onze verslaggever. “Ik weew ook nief fo goef waf er mifging”, verklaarde de langebaanschaatser. “We ferfeelden ons een beefje tijdenf het wachten in het ftadion. Ik wilde de flaggenftok voor de gwap een likje gefen, maar ik waf ietf te enthoufiaft. Foor ik hef doorhaf fat mijn tong helemaal faft.”

Smeekens denkt niet dat het voorval invloed zal hebben op zijn prestaties op de 500 meter. “Ik heb een beetje een ftijve nek van het fwaaien, maar ik heb nog tien dagen om te herftellen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wat een blunders. Eerst hadden ze al gefaald met de verkeerde vlag tot 3 keer toe: eerst liep Nederland per ongeluk met de vlag van Rusland, toen van Joegoslavië, toen van Luxemburg voordat ze de juiste vlag hadden en nu dit!

Reageer
gravatar

Beter de nationale vlaggenstok gelikt dan de kont van de dictator Kim Jung-Un of diens zus die nu met ceremoniële eer in het Olympische kamp wordt ontvangen.

Reageer