Speed Skating Channel / Youtube.com

NPO start volgende week met programma ‘Sterren Schaatsen rondjes op het Ijs’

BN’ers als Kramer en Wüst gaan zo hard mogelijk de baan over

Volgende week start het nieuwe NPO-programma Sterren Schaatsen op het Ijs. In het programma is te zien hoe BN’ers zo snel mogelijk rondjes schaatsen op een ijsbaan in Pyeongchang. Grote sterren als Sven Kramer en Ireen Wüst hebben al toegezegd.

Het idee wordt vooralsnog met scepsis ontvangen in de media. Tv-recensent Angela de Jong schrijft ‘Goh, lekker origineel, een programma met bekende Nederlanders die zichzelf voor lul zetten op het ijs. Daar was ik echt aan toe’.

Die kritiek wordt weerlegd door NPO-baas Shula Rijxman: “Het mooie en nieuwe aan dit programma is dat er ook bekende buitenlanders meedoen, je kunt dan dus ook echt onze Nederlandse deelnemers toejuichen. Ik zeg het je, het hele land zal in rep en roer zijn.”

De eerste aflevering van Sterren Schaatsen Rondjes op het Ijs wordt op 10 februari de hele dag uitgezonden.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laatste nieuws: ISU en KNSB hebben opgemerkt dat er op de uniformen en (ijs)mutsen van onze nationale schaatsploeg nog enkele cm² ruimte over is die benut kan worden voor reclamedoeleinden. Moulinex heeft al een bod uitgebracht op de ruimte bij Sjinkie Knegt, die volgens kenners de snelste rondjesdraaier in deze branche id. Albert Heijn overweegt een kort geding omdat Jumbo het hoofd-sponsorschap niet wil delen met haar concurrent AH. Onbekend blijvende strafpleiters van Moszkowicz & Co. bv zijn bereid AH te ondersteunen in haar claim, no cure no pay.

Reageer
gravatar

De oorspronkelijke bedoeling van het rondjes draaien op het ijs, was het kalmeren van ADHD-patiëntjes in korte sessies van maximaal 10 kilometer. Voor kort-ademigen met weinig uithoudingsvermogen was er de keus voor de 5 kilometer. Men ziet nu dat er een sport van wordt gemaakt waarbij men beide afstanden zo snel mogelijk achter de rug wil hebben. Kortere afstanden daarentegen waren bestemd voor lijders aan het Oblomov-syndroom, of zware rokers die anderszins nauwelijks in beweging waren te krijgen. Men kan dus spreken van een uit de hand gelopen therapie, die door de ISU is omgezet in een winstgevend format.

Reageer
gravatar

Wil de regisseur alsjeblieft voortaan een waarschuwing geven voorafgaande aan dramatische scenes waarin onze schaatssterren ten val komen. Nog beter is om deze scenes helemaal weg te laten.

Reageer
gravatar

Wat een gelul. Dit is gewoon weer een ordinair gesponsord artikeltje geschreven voor een fabrikant van glijmiddel, die het geen hol interesseert of er nu landgenoten of buitenlanders bereden worden.

Kom er maar in Viesman; je zal nu al wel zitten trillen in je tuigje.

Reageer
gravatar

Het glijmiddel zit op de 110.000 rubbertjes die in het Olympische dorp zullen worden uitgedeeld. De Pil moet echter zelf worden betaald.

gravatar

Mieke,
Weliswaar is filosofisch gezien zin de Wereldleraar ons eigen diepste Zelf, maar u moet niet in de open haard plassen. En ook beter privéleven en publiek scheiden.