YouTube / Australian Open TV

Roger Federer: ‘Ik doe het eigenlijk alleen nog maar voor het geld’

‘Geld, geld, geld. Wat kan mij dat hele tennis nou schelen?’

Daar sloft hij de baan weer op. Roger Federer. ‘De vermoeidste man in het tennis’, noemen ze hem. Hij moet weer spelen. Geeuwend pakt hij zijn racket. “Ik doe dit echt alleen nog maar voor het geld”, zegt hij.

We kennen het scenario: Terwijl Federer zijn tegenstander soeverein van de mat speelt kijkt hij regelmatig op de klok. Met iedere opslag straalt de Zwitser uit dat hij slechts nog tennist voor de financiële beloning. Met iedere smash weer een diepe zucht, backhandje langs de lijn, dropshot. 6-3, 6-4, 6-1, bla bla bla. Na de wedstrijd droogt hij gelaten zijn handen met een handdoekje, geeft de umpire een hand, krabbeltje op de camera, en dan zonder te zwaaien terug naar de kleedkamer.

Hier is een plezierloze man. Sport is normaal ook een spel, een spirituele zoektocht zelfs, maar voor Federer is enkel nog een middel om dat getal op het rekeningafschrift groter te maken. “Mijn doel in het leven is om zo rijk mogelijk te worden”, zegt hij in een inmiddels berucht interview. “Geld, geld, geld. Wat kan mij dat hele tennis nou schelen?”

Hij neemt de beker aan met een ‘joe, bedankt’ en loopt naar zijn auto. Gelukkig was het een driesettertje, dan heeft hij nog genoeg tijd om thuis compilaties van bloopers op YouTube te kijken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Roger staat er fiscaal -met die indigo achtergrond- weliswaar gekleurd op, maar het merk van zijn racket-tas is niet goed leesbaar. Toch een minpuntje!

Reageer
gravatar

om geld te verdienen is topsport toch een redelijk omslachtige manier om geld te verdienen. Je kan beter geld investeren in goud, Lego, aandelen, bitcoins of in mij.

Reageer