Shutterstock - Iakov Filimonov

Ongezellig: Patrick eet heel januari geen kernafval

'De sfeer is meteen heel anders'

In een poging gezonder te gaan leven, besloot Patrick Smits (24) uit Delft het roer even radicaal om te gooien: hij eet een maand lang geen kernafval. Prijzenswaardig, zou je misschien zeggen, maar daar denken zijn vrienden heel anders over. Zij vinden Patrick nu ongezellig.

Beste vriend Omar is het inmiddels meer dan beu: “Vroeger zaten we dan met z’n allen een biertje te drinken en een kom kernafval te eten, maar tegenwoordig haalt hij daar zijn neus voor op. De sfeer is dan meteen heel anders. Ik vind het heel vervelend om te zeggen, maar ik weet eigenlijk niet of ik wel met deze Patrick bevriend wil zijn.”

“Prima dat je bezig bent met je gezondheid, maar dit is een obsessie”, vindt ook Jasmijn. “Ik snap heus wel dat hij een beetje wil minderen. Patrick stond vaak ook doordeweeks nog in Vlissingen plutonium te kauwen. Maar een paar verbruikte splijtstofstaven in het weekend moet toch gewoon kunnen?”

Giovanni ergert zich vooral aan de bevoogdende houding van Patrick. “Dat hij er zelf voor kiest om een maand geen radioactief afval te eten is zijn zaak, maar tegenwoordig kijkt hij je met zo’n meewarige blik aan als jij dat wél doet. Laatst maakte hij zelfs een opmerking over de gezwellen die uit mijn nek groeien. Wie denkt hij wel niet dat hij is?”

Patrick zelf vindt het jammer dat zijn vrienden zo reageren: “Ik ben nog steeds dezelfde Patrick, alleen bloed ik nu wat minder uit mijn oogkassen. Als ze alleen de wegsmeltende kant van mij leuk vinden, dan zijn het misschien geen echte vrienden. Het is ook maar één maand hè, 1 februari ga ik weer los.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Troost: ze kunnen nog wel gezellig samen een longkanker aanroken.

Met weed of hash erbij nòg gezelliger, nòg sneller het ziekenhuis in, nòg hogere zorgkosten, en nòg hogere zorgpremies.

Ja, gezèllig!

Laten we dat allemaal gaan legaliseren!

Reageer
gravatar

Nee, natuurlijk niet!
Wat een raar verhaal!
Ik geloof er niks van!
Dit zijn allemaal leugens!
VEEK NIEUWS!!
Zijn jullie nou helemaal gek geworden?!

Wij weten wel beter!!