metha1819 / Shutterstock.com

Jurassic Park wordt eindelijk inclusief: remake krijgt een homoseksuele Latino als t-rex

'De bekendmaking is jubelend ontvangen in Hollywood'

Fans van Jurassic Park opgelet: De klassieker uit 1993 krijgt deze zomer een remake. De makers verklapten alvast één verschil: de t-rex is een homoseksuele Latino.

De bekendmaking is jubelend ontvangen in Hollywood. “Het is mooi dat ze bij Universal Studios de wil laten zien om hun films inclusiever te maken”, schrijft een recensent van The New York Times. “De keuze voor een homoseksuele Puerto Ricaan als t-rex is ontzettend belangrijk voor alle jonge mensen die deze film kijken. Ze zullen zien dat niet alleen heteroseksuele blanke dinosaurussen het in zich hebben om uit elektrische omheiningen te ontsnappen en dode geiten op pick-uptrucks te laten vallen.”

Er is ook kritiek op de ‘Latinosaurus’. Het gebrul van de t-rex wordt nog steeds ingesproken door een witte heteroseksuele man. “Dit is diversiteit voor de bühne, typisch Hollywood,” aldus een filmcriticus in The Atlantic. “Ze maken goede sier met Diego als t-rex maar intussen hebben leden van minderheidsgroepen nog structureel minder kansen om door te breken als vleesetende dinosaurus.”

Voor sommige fans is de nieuwe film zelfs verpest door de nieuwe dinosaurus. “Er is niets meer over van het oorspronkelijke verhaal”, zegt IMDb-gebruiker DinoLover1983. “Het mooie van de film was nou juist dat de t-rex een gekooide blanke hetero was die vocht om de dinosaurusvrouwtjes van zijn soort te beschermen. Maar dat mag tegenwoordig kennelijk niet meer. Hoe kunnen kijkers zich dan nog met hem identificeren?

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er bestaat nog veel racisme in Hollywood. Weliswaar komen steeds vaker acteurs aan bod uit de bekende minderheden, maar altijd weer in dezelfde soort rol waarin ze maatschappelijk bekend stonden in de samenleving.

Reageer
gravatar

Nog steeds worden we niet op voet van gelijkheid met andere mensen behandeld.

Jurassic Park was sexistisch, racistisch and homofoob. Dat moeten we niet hebben.