Tuzemka / Shutterstock.com

Ik Vertrek: Jonas gaat naar Toscane om zichzelf financieel te ruïneren

Plan om in geldproblemen te komen mislukt volledig

De nieuwste aflevering van Ik Vertrek was weer smullen voor trouwe kijkers. Zondag kregen we te zien hoe Jonas Tenvoorde zijn grote droom achterna ging. De 46-jarige positiviteitscoach wilde zichzelf financieel ruïneren, in Toscane!

Eenmaal in de Italiaanse zon lijkt het echter nog niet zo makkelijk om in no time aan de bedelstaf te raken. “Eigenlijk zag je al dat het mis ging toen duidelijk werd dat Jonas een aardig woordje Italiaans spreekt”, schrijft tv-kijker Angela de Jong in het AD. “Bovendien was ‘ie goed op de hoogte van plaatselijke gebruiken en het onvoorspelbare weer. Toen zag ik al dat het Jonas nooit zou gaan lukken om zijn droom te verwezenlijken: voor het oog van een miljoen televisiekijkers in geldproblemen raken in het buitenland.”

Ook op andere vlakken ging het helemaal mis bij Jonas. Hij vond een uitzonderlijk sympathieke Toscaanse vriendin met wie hij op een normale manier conflicten kan oplossen en die bovendien weet hoe de lokale bureaucratie werkt. “Dat is toch het leedvermaak wat Ik Vertrek zo onweerstaanbaar leuk maakt.”

Maar het hoogtepunt moest nog komen: de op het eerste gezicht enorm louche aannemer die Jonas heeft ingehuurd blijkt in werkelijkheid volkomen betrouwbaar en verbouwt de campingruïne tot een waar paleisje met uitstekende bedrading die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Uiteindelijk besluit Jonas zijn verlies maar te nemen en runt hij een succesvol vakantieverblijf in Toscane. “Toen had ik het echt niet meer. Zo tragisch en grappig. Maar ja, als je je echt diep in de schulden wil steken dan moet je je maar beter voorbereiden.”

Het succesvolle seizoen van Ik Vertrek is nog niet afgelopen. In de volgende aflevering zullen we zien hoe programmamakers van KRO-NCRV naar de Algarve gaan om het televisieformat te verkopen aan de Portugese tv.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

John de Mol is bezig met een vernieuwd format waarbij de titel “Ik blijf thuis” gaat worden. Dit moet het vervolg worden op “Ik vertrek” maar dan alleen met de deelnemers die aan de bedelstaf geraakt zijn.

Extra grappig word die aflevering met Koen die een zwervend bestaan is gaan leiden, want zwervers hebben helemaal geen thuis, hahahah.

Reageer
gravatar

Afghanistan is tegenwoordig weer HET land om een geslaagde rampenfilm te maken.
Neem bij aankomst bijvoorbeeld het Intercontinental Hotel.

Jemen en Colombia zijn nu wel een beetje uitgekauwd voor de Nederlandse TV.

Reageer