pulse fishing / YouTube.com

Nederlanders onaangenaam verveeld door nieuws over pulsvisserij

'Voor veel mensen is het bericht een geeuw in het gezicht'

Het nieuws dat het Europees parlement een totaalverbod wil op pulsvisserij heeft veel Nederlanders onaangenaam verveeld. Voor veel mensen is het bericht een geeuw in het gezicht.

“Dit is rampzalig nieuws voor een complete sector waar ik geen deel van uitmaak”, zegt Desiree Jansen (60) uit Eindhoven. “Dat voelt oninteressant, het raakt mijn onverschilligheidsgevoel.”

Maikel Bruns (42) uit Enschede noemt het verbod ‘onbegrijpelijk’: “Ik heb geen flauw idee waar dit over gaat.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik weet welke vis wordt gevangen bij de palingvisserij, de steurvisserij, de kabeljauwvisserij e.d., maar de pulsvisserij is nieuw voor mij. Wat voor vis is de puls?

Reageer
gravatar

Daar zullen ze niet blij mee zijn, hier in Zeeland.
Ik snap trouwens niet hoe er überhaupt nog vis is.
Afgelopen jaar ontdekt hoe die vissers in elkaar zitten.
Te gevaarlijk om te specifiek commentaar te geven …

Reageer
gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/

gravatar

En dit ondanks alle morele bezwaren van Zen.
Exact zo zijn ze hier, dat je er maar van uitgaan dat jij iets te verbergen hebt. Als ze je zomaar bedreigen en je computer weghalen omdat je iets over hen zou kunnen schrijven, dan zijn ze simpel schuldbewust in de kern. Stoppen.

gravatar

Wat is de waarheid, 1984. Statistiek.

Schol en tong was enkel decennia geleden twee keer zo groot. Ze zijn nu zo groot als je handpalm. Groter hebben ze de kans niet te worden. Een hengelaar mag nog 1 visje meenemen.
Ik had nog wel een beetje een romantisch beeld van de visserij. De vissersschepen worden iedere keer twee keer zo groot terwijl de vloot halveert. Economie. Schaalvergroting.
De gronden waarop ze zich verdedigen kunnen enkel in het perfide vooroordeel liggen, waarbij de wet wat betreft de mens al geen enkele rol speelt. En daar gaan ze prat op.
De uitvinder van ‘De Groene Leugen’ mosselvisser Wout van den Berg was sinds kort de nieuwe VVD wethouder van Schouwen-Duiveland. (Ik snap trouwens ook niet wat ze verstaan onder een Leefbaar Schouwen-Duiveland. LSD. Misschien slikken ze dat te veel.) Absoluut geen vervelende man. Maar kort na het miljonairseiland Brouwerseiland stapt hij alweer op. Er gingen geruchten dat de boekhouding niet erg deugde.
Mun komme van Bru in mum wete va niks.
Zo stond er destijds al op zijn site.