Shutterstock / Sagase48

Schokkend: Olympisch dorp ligt er nu al verlaten bij

Uit niks blijkt meer dat hier ooit sporthistorie wordt geschreven

De Olympische Spelen zijn nog maar 3 weken weg, maar het olympisch dorp ligt er nu al verlaten bij. Dat blijkt uit een fotoreportage van Sports Illustrated.

De schaatsbaan waar ooit Sven Kramer de 10 kilometer zal schaatsen wordt momenteel nergens voor gebruikt. De baan is overwoekerd met ijs en behalve een ijsmeester die de dikte van het ijs meet, is er niemand te bekennen. Uit niks blijkt meer dat hier ooit sporthistorie wordt geschreven.

Bij de hotels van de sporters is het eveneens rustig. Hier en daar loopt nog een sporter of coach die vroeg is aangekomen, maar verder blijft het stil. Wat opvalt is dat de hotels elke dag worden schoongemaakt. Een ongelofelijke verspilling van geld, zeker als je bedenkt dat het dorp gesloten is voor toeristen. Het is een raadsel waarom er niet wordt geprobeerd geld te verdienen, bijvoorbeeld door het olympisch dorp om te bouwen tot luxe woonwijk.

Alleen bij de schans is het druk. Elke dag komen zo’n vierduizend toeristen recreatief een sprongetje maken.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vers van de pers

Camiel Eurlings kwam er als IOC-lid graag. Hij moet nu als kickbokser genoegen nemen met een slaapkamer in het Olympisch dorp.
De Nederlandse deelneemsters hebben al aangekondigd dat ze niet onder één dak met hem willen verblijven.

gravatar

Wie zegt dat dit niet alsnog gebeurt? Met besturen van het integriteitsniveau van FIFA, UEFA en IOC is van alles mogelijk en coöptatie maakt het doorgaan van dit soort beleid mogelijk tot in de verre toekomst. Tenzij DJ Trump en Kind Jong Oen eerder slaags raken, dan zijn er ook geen O.S. 2018 meer (nodig).

gravatar

De Olympische Spelen draaien in de eerste plaats om financiering, wie er het eerst afvalt enz. We rekenen niet van de winnaar naar beneden, maar andersom: de winnaar is wie als laatste overblijft. Een nieuw economisch model.

Reageer