Martin (32) komt uit de buggy

‘Het is tijd om op eigen benen te staan’

32 jaar lang liet Martin zich voortduwen in een buggy. Hij is op een leeftijd gekomen dat hij moet leren om zelf te gaan lopen, vindt de Zwollenaar. “Op een dag kroop ik uit mijn maxicosi, keek ik in de spiegel en dacht: kom op Martin, tijd om op eigen benen te staan. Natuurlijk is dat spannend, maar ik ben er rijp voor denk ik.”

Het zal hem een hoop praktische voordelen opleveren, denkt Martin. “Ik ben een zelfstandige vent met een eigen leven. Het is ook gewoon makkelijk als je jezelf naar andere plekken kunt brengen. De wc bijvoorbeeld. Of als we naar de dierentuin gaan dat ik dan zelf kan bepalen naar welke dieren ik ga kijken.”

Martin verwacht er ook in zijn sociale leven op vooruit te gaan: “Ik heb gemerkt dat mensen het toch vreemd vinden als je op een date door je moeder wordt gebracht en aan het einde van de avond weer uit je triptrapstoel wordt getild. Volgens mij houden vrouwen wel van mannen die zelfstandig zijn. Zelf lopen komt heel volwassen over.”

Sommige dingen doe je liever zelf. Lopen bijvoorbeeld. Maar waarom zou je zoiets belangrijks als je bankzaken dan uitbesteden? Met Moneyou regel je al je financiële zaken heel gemakkelijk zelf. Geen gedoe!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gaat erom dát er een link wordt gelegd met iets commercieels, niet dat die link te snappen is. Ik heb trouwens nog wat voetbalplaatjes in de aanbieding. Kopen?

gravatar

In 2016 stuurde iemand mij zijn visie als alternatief op de ‘zeven stralen’ met een lijst van ingewijden en hun ‘psychische leeftijd’. (Totaal 25.)
Een kleine greep.

Toon Hermans ongeveer
20

Trump
8

Hillary
15

Mozes
11

Aaron
9

David
6

Salomon
9

Jezus
15

Mohammed
12

2
Alida Margaretha Bosshardt (majoor)

4
Jan Hendrik Wolkers
Abraham
Juliana van Oranje-Nassau
Boeddha

25
Maitreya Osiris
(= married Osiris)

Het puberaal ploeteren van de Joden in het 11e, 12e, en 13e jaar heeft Jezus opgeleverd. 14-15.
Mijn moeder was 5.
Dat zijn heerlijke mensen.

Pim Fortuyn is gezakt naar 11. (Hij is een late 11, Geert een jonge 11.)
Benjamin Creme is binnengekomen op 3.
Op 18 is opgenomen Han van Meegeren.

Reageer
gravatar

Citaat.

De groei duurt 24 jaar.
Daarom pas na 25 jaar is een diagnose mogelijk.

(Ik maak in de lijst van namen een uitzondering voor Anne omdat ze zo vroeg in de kweekkamer van het achterhuis onder maatschappelijke druk in een benauwde kamer tot geestelijk inzicht kwam.)

25 staat voor die leeftijd, dat men klaar is om voor het eerst de ander te zien zonder 24 rijpingsproces-ringen en starre denkkaders, en men zonder angst of dwang met de ander kan samenwerken in volledige geïntegreerde gelijkwaardigheid (equilibrium). (Zie hierover o.a. de filosofen Gabriel Marcel en Martin Buber, die hierover al een groot vermoeden koesterden.)

6
Herman Brood
Erica Terpstra
Boudewijn Maria Ignatius Büch
Elvis Aaron Presley
Norma Jeane Mortenson (‘Marilyn Monroe’)
James Byron Dean

8
Emile Ratelband
Kenneth Copeland
Erdogan
Poetin
Donald John Trump
Chandra Mohan Jain (‘Shri Rajneesh’ – ‘Osho’)
Adolf Hitler
Johann Sebastian Bach

12
Mark Rutte
Pim Fortuyn
Wim Kok
[Annelies Marie ‘Anne’ Frank]
Paulus

gravatar

16
Uppaluri Gopala Krishnamurti
Paul Ruven
William Jefferson ‘Bill’ Clinton
Maarten van Rossem
Marcel van Dam
Joop den Uyl
Godfried Bomans

… Ja dat zei professor Willem Frederik Hermans al in het boek De donkere kamer van Damocles, dat de grote beulen komen onder zweterige druk van buiten en binnen. En de zgn. laag van beschaving van de slager op de hoek blijkt flinterdun, ja zo dun als de plakjes rookvlees die hij dagelijks afsnijdt.

Godfried Bomans zei dat ook al: de Anti-christ is de zoon van de kruidenier.


Het zijn altijd de mensen die klaarstaan voor je dag in dag uit.
Zichzelf wegcijferen, uitslovers, en dan zien hoe anderen ervan nemen.
Ze worden jaloers (overtreden het tiende gebod van Mozes) en knappen.

De ongeziene verdrongen middenklasse is ineens de eerste..
Ja dat is het oerverhaal van Osiris, Isis en Horus. De familie en de cosa nostra … het meeste geweld is huiselijk geweld.

gravatar

Ja Heinz denk ook eens aan die oude knol daar ginds in die stal, jarenlang zwoegend voor zijn baas zonder dank of stank, anoniem zijn oude dag slijtend en zonder veel toeloop van

gravatar

Verbazend, die belezenheid en brede spreiding van topoi bij “John”. In kennis van namen steekt hij zelfs de Maitreya naar de kroon. Is het mogelijk dat John één van de personae is van onze Zeeuwse geestelijk leider? Of hebben we hier te maken met de B.J Hietbrink (2.0) die enkele jaren geleden zo overtuigend deze kolommen verrijkte?

gravatar

Met Outsider of Zen is het altijd net alsof je over de Zeelandbrug rijdt met achter je in haar auto een oud vrouwtje die voor haar veiligheid vlak op je bumper zit.

gravatar

‘Op je bumper zitten’ is trouwens een typisch sociaal fenomeen geworden in Nederland.
De wereldleraar zegt nog altijd zo: afstand houden.

En een beetje oppassen met inhaligheid op de Zeelandbrug.

gravatar

Martin kan zich geen auto permitteren en zelfs geen fiets, ondanks dat zijn moeder vanaf zijn geboorte elk jaar duizend gulden en daarna duizend euro op zijn bankrekening bij moneYou (= mone Jij of GelD ou) heeft gestort. Het geld ging op aan het verstrekken van leningen met te lage rente.
Dus blijft hij maar in zijn kinderwagen zitten.

Reageer