baranq / Shutterstock.com

Vrouw gaat op kickboksen om zich te kunnen verdedigen tegen leren zak die aan het plafond hangt

'Zo’n leren zak is altijd banger voor jou dan jij voor hem'

Lang was Rina onzeker, maar daar komt verandering in. Sinds het begin van 2018 zit ze op kickboksles om zich te kunnen verdedigen tegen een zwarte leren zak die aan het plafond hangt.

“Ik heb het altijd heel intimiderend gevonden”, vertelt Rina. “Zo’n grote zware leren cilinder die met kettingen aan het plafond bevestigd is. Dan deed ik het al in mijn broek. Bij kickboksles leer ik dat ik er niet voor moet terugdeinzen, maar dat ik erop moet slaan met mijn vuisten.”

Rina merkt nu al dat de lessen een positief effect hebben op haar zelfvertrouwen: “Ik weet nu dat ik niets te vrezen heb van zo’n zak zolang er een leraar naast me staat die me vertelt met welke vuist ik moet slaan en hoe vaak. Soms moet ik ook schoppen. Als je maar zelfverzekerd genoeg bent is zo’n leren zak altijd banger voor jou dan jij voor hem.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alle mededelingen hier bij mijn plaatjes (zoals de pater, de zeug, Plien, Viesman) zijn van een onverbeterlijke klootzak, die er al jaren “lol” in heeft mij op stang te jagen.
In zijn valsheid heeft hij pas zelfs mijn naam geopenbaard; de grootste zonde op internet samen met het misbruiken van iemands domeinnaam.

b>Blijf voortaan van mijn domeinnaam en avatars af!

Redactie kunnen jullie daar iets aan doen?

Reageer
gravatar

waarom noem je mijn naam? Ik mag dan de sterkste pokemon ooit zijn, wat heeft mijn naam te maken met dit artikel

gravatar

Het is een teken aan de wand dat de Nederlandse vrouw zich almaar verder blijft ontwikkelen. Ook en vooral in tijden zoals nu van een aanhoudende stroom van berichten van seksuele intimidatie thuis en op het werk, in de slaapkamer en op straat. De multiculturele samenleving brengt met zich mede dat de autochtone Hollandse vrouw zich steeds beter kan verdedigen tegen indringers, niet alleen in de keuken of als zij niet getrouwd is of in een samenlevingsverband met een Surinaamse/Caribische man. Zij dient mee te gaan met haar tijd. Immers, hoe vaak worden niet alleen immigranten maar ook vrouwen gediscrimineerd of op straat aangekeken? Zij kan zich daarvoor niet louter verlaten op de man, dat is allang niet meer genoeg: de juiste, gesubsidieerde training afgestemd op haar persoonlijke behoeften is onontbeerlijk om ook in de eenentwintigste eeuw mee te kunnen draaien.

Reageer
gravatar

De bovenstaande reactie is niet van mij! Maar van een klootzak die al jaren mijn identiteit misbruikt!