Bron: BNNVARA

First dates: Kim Jong-un en Moon Jae-in

Koreaanse presidenten zoeken toenadering in televisieprogramma

Vandaag ontmoetten de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Moon Jae-in elkaar voor het eerst. De rivaliserende politiek leiders zochten toenadering in het programma First Dates van BNN-VARA.

“Wat ik zoek in een bondgenoot?” Kim Jong-un aarzelt even. “Een beetje affiniteit met kernwapens is fijn, hij mag wel een beetje ijdel zijn, iemand die nooit te beroerd is om dood en verderf over Amerika uit te roepen, maar tegelijkertijd bereid is om onze atleten toe te laten tot de Spelen. Gewoon een beetje inschikkelijke knul zeg maar.”

Moon Jae-in: “Voor mij is een bondgenoot iemand die niet elke dag roept dat hij je land met de grond gelijk gaat maken. En oja: lekker kunnen koken is ook absoluut een pré.”

Als ze eenmaal samen aan tafel zitten komt het gesprek vlot op gang. Kim Jong-un: “Luister, als jij uit kunt slapen en ik moet er 7.00 uur uit om een raket te lanceren ofzo, kun jij dan ff een bakkie koffie voor me zetten?” Moon Jae-in fronst: “Jezus je hebt zelf toch ook handen? Als je de Verenigde Staten kunt verzwelgen, kun je toch ook wel een latte macchiato maken?”

Even later gaat Kim Jong-un even naar de wc. Moon Jae-in pakt zijn telefoon en spreekt een bericht in voor zijn hoogste generaal: “Nou echt mokerbad, echt niet normaal. Hij praat alleen maar over militair materieel.” Hij schiet in de lach. “Ik moet echt weg hier.”

Waarschijnlijk komt er geen tweede date: Kim Jong-un ging met de barman naar huis.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik de vrouw van Kim Jong, de oen, was (de hemel bespare mij dat) zou ik zijn kapper levenslang laten opsluiten in een van zijn strafkampen.

Reageer