Tinseltown / Shutterstock, NBC / YouTube.com

‘Amerika snakt naar tv-ster als president’

Politicologen enthousiast over Oprah en Kanye

Na de indrukwekkende speech van Oprah Winfrey bij de uitreiking van de Golden Globes, zijn politicologen het erover eens: de Verenigde Staten hebben dringend behoefte aan een tv-ster als president.

“Iemand die beroemd is van televisie zou de boel in Washington flink kunnen opschudden”, zegt professor Pippa Norris. “Dat kunnen we wel gebruiken. Het is een ons-kent-ons-wereldje waar je als buitenstaander nauwelijks tussen komt. De frisse blik van een niet-politicus is precies wat we nodig hebben.”

Oprah is niet de enige celebrity die een kandidatuur overweegt. Ook rapper Kanye West zou in 2020 een gooi naar het presidentschap willen doen. Volgens Norris maakt het niet uit dat West geen ervaring heeft in de politiek. “Bestuurlijke ervaring kun je ook opdoen in het Witte Huis”, zegt ze. “Dat leer je wel als je bezig bent. Ons probleem is dat onze presidenten niet kunnen rappen.”

Professor Ira Katznelson denkt daar iets anders over: “Ik ben ervan overtuigd dat Kanye onze nucleaire codes zou moeten krijgen, maar ik vind dat hij eerst de politiek moet leren kennen. Laat hem een paar jaar gouverneur van Georgia worden.”

Niet alle deskundigen zijn enthousiast over de entree van sterren in de politiek. Hoogleraar Ian Bremmer: “Wat is er mis met onze dynastieën? Laat Chelsea Clinton, Michelle Obama of een of andere achterneef van Kennedy het gewoon doen.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een zeer labiele dame die in haar emo-gedoetjes de meest absurde dingen zegt zoals “kinderen die 4 jaar of ouder zijn mogen alleen door een ouder van hetzelfde geslacht geholpen worden met aankleden”. Maar ach, wat doet het ertoe, met de hulp van Trump neemt China in recordtijd de plaats van de VS in en doet het er allemaal niet meer toe!

Reageer
gravatar

That’s natural. After all I’m a genius. The only thing I don’t understand is why everybody calls me a gay fish if they ask me if I like to put fish sticks in my mouth, but nobody is perfect, even a genius like me

Reageer