X Posid / Public Domain Pictures

Koe is misselijk maar weet niet in welke maag

'Is het de netmaag of de boekmaag?'

Het herkauwen gaat niet zo lekker vandaag, bedenkt de koe zich terwijl ze in een afgelegen wei tussen twee elektriciteitsmasten naar de grauwe lucht staat te staren. Ze is misselijk, maar ze weet niet precies in welke van haar vier magen.

Is het de netmaag of de boekmaag? Of zou het toch gewoon de pens zijn? Er hangt een borrelend gevoel in haar buik, ergens gaat iets niet helemaal goed. Net moest ze overgeven van haar ene maag in de andere maag. Het kan niet aan haar eetpatroon liggen, ze eet elke dag hetzelfde gras en zo nu en dan wat eiwitrijk voer in de stal. Misschien was het ‘t water. Die trog zag er gister al niet helemaal fris uit.

De koe laat een zurig boertje. In de verte naderen donderwolken. Heeft niemand in deze godverlaten wei een Rennie?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *