Shutterstock - Nikolay Androsov

Russische oppositieleider twijfelt of huidige baan hem wel gelukkig maakt

‘Ik weet niet of er echt toekomst in zit’

Aleksej Navalny zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel. De 41-jarige inwoner van Moskou werkt al een paar jaar als Russisch oppositieleider, maar twijfelt of die baan wel voldoende perspectieven biedt.

“Ik weet niet of dit het is voor mij”, zucht Navalny. “Ik heb ooit voor deze carrière gekozen omdat ik het een uitdaging vond om een totalitair regime ten val te brengen. Maar net als veel leeftijdsgenoten ben ik er nu niet meer zo zeker van of ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik weet niet of er echt toekomst zit in dit vak, ik betwijfel of ik op deze manier gelukkig word.”

“Ik voel me soms zo’n speelbal van grotere krachten, alsof niets van wat ik doe echt zin heeft, alsof alles al bepaald is. Maar mijn loopbaancoach zegt dat dat erbij hoort”, peinst Navalny. “Toch blijft het knagen. Als ik straks geliquideerd word, wil ik niet het gevoel hebben dat ik niets bereikt heb.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het fenomeen Poetin is een logisch gevolg van de antropologische en culturele genen van het Russische volk: eeuwenlang feodaal gebleven onder de tsaren, toen de oude tsaren dood en verder onder de nieuwe Tsaren van Lenin, Stalin, Chroestjov, Breznev, toen tijdelijk onder de verlichte alcoholist Boris Jeltsjin en dan nu weer vertrouwd verder onder de feodaal Vladimir Poetin. De Russen zijn traditioneel slaafs een ‘Slavisch’ volk, wij zijn traditioneel de beste kontlikkers van de USA; zo heeft ieder volk zijn eigen handicap.

gravatar

Nederland heeft ingezien dat het zelfs geen kleine landen kan overwinnen. Daarom is de enige weg het proberen te desintegreren van de grotere landen om ze op de maat te krijgen van een democratisch Nederland. Zoals bijvoorbeeld met Joegoslavië is gebeurd. Hoe kan anders afgezien van het homohuwelijk iemand nog begrijpen dat Nederland een democratie is? Daarom is er in Rusland een leider nodig die begrijpt zijn land niet alleen te laten innemen door de Arabieren in het zuiden maar de Chinezen in het oosten en de Europeanen in het westen.

Reageer
gravatar

❗❗ SECURE CONNECTION FAILED ❗❗

An error occurred during a connection to videoplayer.vice.technology. Peer received a valid certificate, but access was denied. Error code: SSL_ERROR_ACCESS_DENIED_ALERT

– The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
– Please contact the web site owners to inform them of this problem.

Reageer
gravatar

❗❗ SECURE CONNECTION FAILED ❗❗

An error occurred during a connection to videoplayer.vice.technology. Peer received a valid certificate, but access was denied. Error code: SSL_ERROR_ACCESS_DENIED_ALERT

– The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
– Please contact the web site owners to inform them of this problem.

Reageer
gravatar

This LIE.
Puttin great leader.
Navalny Americca imperialist AGENT.
He live dangerous life, drink strange teea, drive bad cars, no good health.
Patriots no like him, angry, have good guns. Russsia guns.
SAD see him go. Bye bye.

Reageer