Sue Robinson / Shutterstock.com

Vetbol in tuin trekt alleen kutvogels aan

'Ze voelen instinctief aan dat de winter kansen biedt om extra kut te zijn'

In de tuin van Simon prijkt aan de schutting een voedzame vetbol vol pitten en zaden, maar jammer genoeg wordt de bol tot nu toe alleen nog bezocht door kutvogels.

Simon hoopte bij het ophangen dat zijn vetbol allerlei vrolijke pimpelmezen, goudvinken en braamsluipers zou aantrekken, maar het tegendeel is waar. Zijn bungelende globe van verzadigd vet is verworden tot een ontmoetingsplaats voor kauwen, eksters en andere kutvogels. Zo af en toe komt er een verveelde houtduif buurten, maar leuke, gezellige vogels die de boel opvrolijken met hun onvermoeibare gekwetter en gezang? Die geven mooi niet thuis.

Volgens vogeldeskundige Bas den Herder is het probleem van Simon niet uniek: “Kutvogels voelen zich op de een of andere manier heel erg aangetrokken tot vetbollen. Ze voelen instinctief aan dat de winter kansen biedt om extra kut te zijn, zo wonderlijk kan de natuur zijn.”

Bij zijn vetbol heeft Simon inmiddels een bordje met ‘verboden voor kutvogels’ opgehangen, maar die trekken zich daar niets van aan. “Het lijkt wel alsof ze zelf helemaal niet realiseren dat ze kutvogels zijn,” peinst hij. Mijmerend zet hij het raam naar de tuin open. “Kutvogels!” roept hij, maar niemand luistert.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is een bekend fenomeen. We hebben op data in Nederland van 2002-2009 een clusteralgoritme toegepast, waarbij met hoge significantie experimenteel is aangetoont dat wat in leektermen de categorie ‘kutvogels’ genoemd zou kunnen worden, vaker voorkomt bij laagopgeleiden, twee-onder-een-kapwoningen, en in Zuid-Limburg.

Reageer
gravatar

Ja, vetbollen aan een schutting!
Dat is zoiets als voer krijgen bij McDonald’s:

Daar krijg je vet eten dat net geschikt is voor mensen met smaak 😉

Vetbollen of zaadcontainerjets horen aan een draad in een “bomentuin”

Reageer
gravatar

Ter verduidelijking breng ik hier nog even de Wet van Buys Ballot in herinnering. Wind waait van hoge luchtdruk-gebieden naar lage luchtdruk-gebieden. Zo trekt de (3e?) wereldbevolking al eeuwen van apert lage lonenlanden naar verondersteld hoge (?) lonenlanden in een poging te overleven. Degenen die tot deze trek (migratie)noodzaken zijn onveranderlijk rijk, gierig en corrupt. In alle gevallen is er sprake van (staats-)kapitalisme en decadentie. Aan decadentie en inherente verrotting gingen o.a. de Griekse, Romeinse en Derde Rijkse ‘beschavingen’ ten onder, binnenkort volgen de Trumpse VS en Junckerse EU beschavingen. Schrijf nu reeds in voor een basiscursus Chinees. Het wachten is nu op de profeet die het vallen van de muren van EU-Jericho voorspelt. Intussen blaast Erdogan al maanden op zijn ramshoorn.

Reageer
gravatar

1 kutvogel in delen gesneden (vraag aan de wildspecialist) houd de bouten en filets apart, 1 fles single malt whiskey openen en apart houden, 1 wortel geschild en in stukjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden, ½ venkelknol in stukjes gesneden, 1 teen knoflook, 6 jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagelen, 2 el olijfolie, ½ el zout, 1 tl peper, 1 glaasje Madeira, 2 l water. Voor het konfijten en bakken van de filets en boutjes: 500 g ganzenvet.
Filets en groenten in een kleine schaal 5 uur in de oven op 240°. Regelmatig bedruipen.
Fles Single Malt leegdrinken. Kutvogelfilets weggooien en even de afhaalsjinees bellen.

Eet smakelij!

Reageer
gravatar

Die heeft de vriezer vol liggen met kutvogels, vetballen en ander aangespoeld getriefel zoals galvissen en zeebeffers.

Zijn twee flessen single malt geen betere optie?

gravatar

Zelden zo hard gelachen om de Speld. Als mijn man de eksters weer aan het wegjagen is in het weekend ….en ik meld dat ze doordeweeks er vast ook gewoon zijn….die kutvogels dus.

Reageer
gravatar

Apart dat hier altijd veel van die kauwtjes waren, ze vliegen in groepen rond in de avondschemering. Een prachtig gezicht. Zodra ik me ervan bewust werd, hebben ze alle grote bomen in de hele wijde omgeving weggehaald vanwege het ‘gevaar’ dat ze ‘omvallen’ (angst = commercie). Er was weer een burengerucht ontstaan, want de mensen mogen niet gestoord worden als ze sterven. Daarmee waren ook alle vogels weg. En dat allemaal voor een kut. Ik zag er nog weleens een paar wat kruimels zoeken op een terras dat ze begonnen te perfectioneren. (Bedrijfskunde, met permanent zonneschermen enz, of ‘regen’schermen. Want waar ik even stilzit verandert het weer meestal, iedere keer een minuut regen en dan weer zon werd te veel. Gebiedsafbakening voor de consument.

Reageer
gravatar

Dezelfde structuren bestaan voor mensen, alleen als ze toch al zo muurvast zitten dat ze hun ik maar blijven herdefiniëren om te benadrukken ze er een hebben (door het te vergelijken met de onontbeerlijke ‘meervoudige persoonlijkheid’) ervaren ze daar hun vooruitgang in. Begrijpelijk wel dat ze elkaar haten en niet veranderen, want ze begrijpen dat ze de prijs toch al moeten betalen dat ze bewust de verkeerde weg hebben gekozen: niemand heeft ze gedwongen. Nog een millimeter en de concentratiekampen gaan open. En dan mag je van geluk spreken.

gravatar

Zen,
Het punt is dat ze niets anders kennen, het is geen kwestie aan welke kant ze staan te blaffen maar een gebrek aan fantasie.

gravatar

Wat betreft natuur, op Schouwen-Duiveland zijn ze daarin niet goed snik, het hoogst mogelijk besef daarvan lijkt het voetbalveld: ‘groenvoorziening’ is enkel een manier om idioten aan het werk te houden. Iedere keer opnieuw worden bomen aangeplant en zodra ze ietsje groter worden dan een struik wordt alles weer weggehaald of gesnoeid tot aan de grond. Het is volkomen seniel. Er zijn meer hoveniers dan bomen. Ongeveer op dezelfde manier ziet de bevolkingspolitiek er in dit land uit. Het is pure decadentie: niemand is hier op welke manier ook ooit in dit systeem volwassen geworden.

gravatar

De heg (den haag):

immigratie is enkel het verlengde van de absurde manier waarop dit volk wordt ingedeeld, daarom hebben mensen daar zo’n affiniteit mee. Omdat ze (daarbuiten) toch nooit iets kunnen betekenen.

gravatar

“remember the ’40’s.”

Ze kunnen zich dat waarschijnlijk veel te goed herinneren. Iedere positieve ontwikkeling is door hen tegengehouden. Het recept: geld verdienen aan je eigen ondergang.

gravatar

Zó herkenbaar: de naam van een ander misbruiken. Dat is niet politiek correct.
Bovendien moet u voor vreemde vogels niet bij mij, maar bij Baudet, Wilders en Kuzu zijn.