Shutterstock - Rido

Joost bekeek even alle 12.000 polissen en was er eigenlijk heel snel uit

‘Gewoon een kwestie van voor- en nadelen tegen elkaar wegstrepen’

Lang tobben welke zorgverzekering je het best kunt nemen: Joost begrijpt er niets van. “Zo ingewikkeld is het niet. Je legt gewoon alle 12.000 polissen op een rijtje en streept de voor- en nadelen tegen elkaar weg.” Met een paar honderd notitieboekjes en een weekendtas vol balpennen is het karweitje volgens Joost zo gepiept.

“Kijk, het is heel simpel”, legt Joost uit. “Je bepaalt eerst even of je een restitutiepolis of een naturapolis wilt, of iets wat daar tussenin zit. Dan vallen er al een paar duizend polissen af”, vertelt hij terwijl hij demonstratief een stapel papieren in de prullenbak deponeert. “Dan hoef je alleen nog maar te kijken óf je aanvullend verzekerd wilt worden, waarvoor je aanvullend verzekerd wilt worden, wat je met je eigen risico doet, bij welke aanbieders je vrije zorgkeuze hebt, wat er precies in de verschillende basispakketten zit, hoeveel premie je ongeveer moet betalen, of je recht hebt op zorgtoeslag, of er een collectieve zorgverzekering is die voordelig kan uitpakken en wat de precieze polisvoorwaarden zijn”, zo vat hij zijn schematische aanpak samen.

Voor Joost bleven er uiteindelijk nog zo’n 1.500 polissen over. “Nou ja, daar ben je zo doorheen natuurlijk. Veel mensen nemen alleen niet de tijd om daar even voor te gaan zitten.”

DSW Zorgverzekeraar heeft één polis, één prijs, en betaalt aan vergelijkingssites geen cent. DSW is liever principieel dan commercieel. Kijk zelf of DSW iets voor je is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan ik mij tegenwoordig voor ziekten en andere lichamelijke ongemakken verzekeren bij de Delftsche StudentenWeerbaarheid?
Volgens mij hebben die jongelui meer verstand van ontgroenen dan van verzekeren.

Reageer
gravatar

Het is de speld maar toch even die serieuze toon. DSW heeft Maar 375 eigen risico en het duurste aanvullende pakket (€35) heeft Ook tandarts dekkende kosten ik was zelf ruim 800 euro dit jaar kwijt en hoefde Daar zelf maar €80 van op te hoesten… bij een andere zorgverzekering ben je daar zo €50 per maand extra voor kwijt.

Reageer