VICE Nederland / YouTube.com

D66 wil na designated survivor ook een “fargo”

Het voorstel om een designated survivor aan te wijzen smaakt naar meer

Alexander Pechtold ijsbeert door de fractiekamer en broedt op een plan. Het voorstel om op Prinsjesdag een designated survivor aan te wijzen maakte in Nederland de tongen los. Dat smaakt naar meer.

Pechtold houdt stil en knijpt zijn ogen toe. “Wat denken jullie van… een fargo? Dat we voortaan in het kabinet ook een fargo aanwijzen?” Hij kijkt triomfantelijk de kamer rond. Kees Verhoeven schraapt zijn keel. “Alexander, volgens mij is dat niet helemaal-” Pechtold ramt met zijn vuist op tafel. “Ik wil een fargo!’ roept hij. “NU!”

Pia Dijkstra maakt zuchtend een notitie, terwijl Pechtold op stoom raakt. “We kunnen ook een motie indienen dat Nederland officieel afstand doet van de Night King,” glundert hij. “Of dat we een ambassade willen openen in de upside down. Oeh, we bouwen een ruimteschip! Vroem, vroem!” Pechtold hupt jubelend van zijn ene op zijn andere voet. “En volgende week gaan we allemaal verkleed als de Peaky Blinders naar het vragenuurtje.“

Alexander Pechtold begint wild te applaudisseren. “Bravo!” roept hij. “Kees, schrijf jij het persbericht?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ehm, als je je een beetje verdiept in stijlvorm en opbouw, dan zie je dat dit verhaal nog lang niet afgelopen is. De Canadese connectie in de Scheveningse schemerwereld, volgende week in uw boekhandel.

En lees in maart 2018 de bestseller: Ik, Rutte: waarom ik ongezien de democratie afschafte – “De Nederlandse democatie heeft niet gebracht wat ervan was verwacht, hahaha.”

Reageer
gravatar

Indien het koningshuis iets overkomt moet er een ‘aangewezen overlever’ uit de regering zijn die zich schuilhoudt op een plek tijdens een belangrijke bijeenkomst. Maar wie dat is moet voorlopig geheim blijven.

gravatar

willen jullie nu ophouden met berichten over nutteloze politici waar toch niemand op stemt zoals Pechtold of Baudet en kunnen er weer artikelen komen over Roemer?

Reageer
gravatar

weet je het dan niet? Hij is uit de SP gestapt om president van Amerika te worden. Hiervoor moet Trump wel nog een wet aannemen dat buitenlanders president mogen worden, maar als dat het geval is, zal Roemer de nieuwe president van de wereld worden