Rawpixel.com / Shutterstock.com

Fulltime baan het belangrijkste in het leven want dan kun je op vakantie

‘Echt sneu als je maar 26 uur per week werkt, want dan heb je veel meer vrije tijd'

Fulltime werken, is dat waar het leven om draait? Ja, want dan kun je lekker op vakantie. Steeds meer mensen met een carrière kiezen ervoor om maximaal te werken zodat ze elk jaar een paar weken vrij hebben om maximaal van te genieten.

Roberta (33) consultant, is er van overtuigd dat een fulltime baan de sleutel is naar het goede leven. “Daardoor kan ik elk jaar twee weken naar de Canarische eilanden. Dan heb je echt het gevoel dat je leeft. Je krijgt zo’n 23 vakantiedagen, die kun je helemaal naar vrije wil invullen. Tenzij je die dagen inzet voor een bezoekje aan de tandarts of dokter, natuurlijk. Of als je kinderen ziek zijn. Of je naar de bank, makelaar, fietsenmaker of garage moet. Maar dan kun je altijd een snipperdagje pakken. Of je ziek melden.”

Maar kan iedereen wel 40 uur werken? Wie vijf dagen per week werkt, moet al snel het weekend opofferen voor het opruimen, stofzuigen, strijken. Geen excuus, vindt Roberta. “Je kunt het beste gewoon altijd weg zijn en 40 uur per week knallen. Dan huur je schoonmakers en kindermeisjes in om die klussen voor jou te doen. Als die ook fulltime werken maak je de cirkel rond en heeft iedereen de kans om twee weken per jaar lekker met die beentjes omhoog te gaan.”

Quinty (54) huisarts, heeft het te doen met mensen met een part time baan. “Echt sneu als je maar 26 uur per week werkt, want dan heb je veel meer vrije tijd. Dan heb je dus helemaal niet die heerlijke opluchting als je een keer per jaar een paar dagen niet hoeft te werken. Wat is vakantie dan nog waard?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als we niet minstens drie keer per jaar op vliegvakantie gaan …. hoe meten we dan deze planeet verkloten?
Al die niet-vakantiegangers moeten een verplicht CO2 uitstootquotum opgelegd krijgen. Dát zal ze leren!

Reageer