Nejron Photo / Shutterstock.com

5 hoogtepunten uit 100 jaar mannenkiesrecht

Lekker bezig, mannen!

Vandaag viert Nederland dat mannen 100 jaar geleden kiesrecht kregen. Lekker bezig, mannen! Een greep uit de vele hoogtepunten van deze unieke mijlpaal.

De slag om de Grebbeberg
Denk je nou werkelijk dat vrouwen akkoord waren gegaan met de slag om de Grebbeberg? Welnee, die hadden gelijk allerlei op- en aanmerkingen gehad, en voorgesteld om het in de Zara uit te vechten ofzo. Zo niet de man. Die zei: nee, we doen het gewoon bij de Grebbeberg en daarmee basta. Zo geschiedde. Mannen!

RTL7
Als vrouwen mochten stemmen dan hadden we nooit zoiets als RTL7 gehad. Vrouwen zouden RTL7 nooit een zendmachtiging geven. Die willen gewoon lekker Net5 kijken en met hun pruim spelen. Mannen niet. Of tenminste, niet totdat ze Expendables 2 hebben gezien en hun tanden hebben gepoetst. Mannen houden van een schoon gebit. Brrrrrrroooaaaaaw!

De Vogelbescherming
Vrouwen en vogels? Onbestaanbaar. Vrouwen houden niet van vogelen, ze begrijpen het simpelweg niet. Als het aan vrouwen lag dan reden er nog steeds elke dag treinen met vogels richting Auschwitz. Het is alleen aan mannen te danken dat ze vrijuit kunnen zingen en fladderen zonder te hoeven vrezen voor hun leven. Geen dank, gevederde vriendjes!

Tampons enzo
Wist je dat tampons helemaal niet bestonden totdat mannen zich er tegenaan begonnen te bemoeien? Het was een man die zei: ‘als je nou eens een soort cilindervormige prop watten in je gleuf duwt, dan verloopt je menstruatie waarschijnlijk heel wat prettiger’. Nou, dat hebben de vrouwtjes geweten. Hoeveel staat het? Precies: 4-0 voor het mannenkiesrecht.

Het vrouwenkiesrecht
Twee jaar na invoering van het mannenkiesrecht voerden wij mannen ook het vrouwenkiesrecht in. Gewoon, omdat het kon. Elke verstandige beslissing die een vrouw ooit heeft genomen is dus direct terug te leiden naar de man. Ober, laat dat bier maar komen!

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. In Een Democratische Avond voor Bijna Iedereen gaat de bekende theatermaker Lucas De Man op zoek gaat naar de toekomst van de democratie. Bestel hier je kaarten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het mannen kiesrecht heeft de links katholieke coalitie gebracht met Ruys de Beerenbrouck en Aalberse.

Die hebben gezorgd voor de Arbeidswet met een 8 urige werkweek en het recht op zwangerschapsverlof en het recht om je kind te voeden (via kolven of je baby naar je werk alten brengen).

Heel moderne en belangrijke wet.

Door mannen.

Reageer
gravatar

Is het dit wat jullie verstaan onder humor? “Als het aan vrouwen lag dan reden er nog steeds elke dag treinen met vogels richting Auschwitz”. Rare jongens, die Hollanders…

Reageer
gravatar

Kom op, Ayaan, voor een vrouw, voor jou dus ook, is het toch overduidelijk. Je weet heus wel wat er gebeurt als te Auschwitz de deuren open gaan. Mannen denken daar nou eenmaal niet bij na.

gravatar

IK heb al vele eeuwen een baard. Niemand die er ooit iets afwijzend over heeft gezegd. Nu vrees ik dat mensen als Observator een (gewelddadige) protestgroep gaan oprichten. dat is wel in de mode.
Dit en komende jaren voor hem een kat in de zak.

gravatar

Nee, nogal wiedes – we hebben weer te maken met een man die zichzelf belachelijk maakt zonder het door te hebben. Draai de zaak maar eens om. Hadden ze in 1917 exclusief vrouwenkiesrecht ingevoerd (zonder mannen dus) dan waren de nazi’s niet naar Nederland gekomen. had de uitvinder van de tampon tien jaar eerder zijn uitvinding gedaan, enz. enz.

gravatar

we zitten in Holland, niet in Vlaanderen, je lees ook een Hollands stuk, dus misschien moet jij even uitvogelen wat wij daarmee bedoelen

gravatar

Hoe is het weer in Alabama nou?
Ik hoop wel dat ze op ECHTE MAN Roy Moore stemmen!!

Die kan het nog wel tot president schoppen ook!
Goeie vent!

gravatar

Twee wereldoorlogen werden uitgevochten vanwege de veranderde rol van de seksen.
Met de dreigende ondergang van de mens is tenslotte gender neutrality uitgevonden.
Alsof het de administratie betrof.

Reageer
gravatar

De Nederlandse vrouw om gelijk te krijgen zal alles en iedereen verraden, de reden dat ze over racisme begint is niets anders dan (biologisch) de geniale impuls dat ze je dan ‘lekker’ klein kan krijgen met haar kippenverstand, de reputatie waar ze zelf voor leeft van jou kapot te krijgen, de toekomst van iedereen nietsontziend terwijl ze met diezelfde ‘toekomst’ zelfgenoegzaam paradeert als had zij die zelf in handen en als ware zij de profeet voortdurend zoekend op de grond naar de kleinigheden waartoe zij dat bereikt. Voor hetzelfde geld begint ze over pedofielen, en laat ze bij een gehandicapte de deur intrappen om die met zijn leven te bedreigen; zo komen de mannetjes bij haar in het geding. De vraag is niet meer wie de verraders zijn maar over de gevolgen na te denken die nu al voor eeuwig zijn. Ja, het zwakke geslacht is geëmancipeerd door de zwakte als norm te hebben gemaakt van gelijkheid voor iedereen, als ware hersenverweking kracht. Zonder originaliteit is haar enige methode imitatie, zo spreekt zij over sociaal onrecht. Het gebeurt hier voortdurend om zo de ware criminelen, de fascisten bij je langs te sturen. Zo werd het opgetekend bij de politie. Hele naties werden zo in het verleden verwoest. En dezelfde intriganten zijn met dezelfde neigingen weer terug en worden toegejuicht voor hun intelligentie.

gravatar

Toegegeven, één is ook een aantal. Echter, u doet het met uw reactie voorkomen alsof het hier een meervoud betreft. Dit is onjuist.