Nadia Cruzova / Shutterstock.com

Vervelend: nieuwe huisgenoot is hele dag thuis

'Hij deelt niet eens mee in de kosten'

De vrouw van Niek (29) is vorige maand bevallen van een kind. Sindsdien heeft hij er ongevraagd een huisgenoot bij. “Die baby is hier altijd.”

Volgens Niek is de baby een waardeloze huisgenoot: “Hij is heel aanwezig, doet niets in het huishouden en gaat ‘s avonds naar bed zonder zijn zooi op te ruimen. Tegelijkertijd deelt hij niet mee in de kosten. Behoorlijk asociaal. Ik vraag mij wel eens af hoe die is opgevoed.”

Thuis is het niet meer gezellig, vindt Niek. “Ik ben maar extra gaan werken, gewoon om maar niet thuis te zijn. Ik ben soms wel 60 uur van huis. Dat is toch eigenlijk de omgekeerde wereld, dat ík meer moet gaan werken omdat hij zo nodig bij mijn vrouw moet gaan wonen? En als ik thuiskom na een dag hard werken ligt hij meestal gewoon in bed. Soms wil ik er wel wat van zeggen, maar ja, ik ben z’n moeder niet.”

Niek heeft een compromis voorgesteld. “Het lijkt me prima als mijn vrouw en haar baby 50 procent van de tijd hier wonen, als ze dan de andere helft van de tijd maar in het ziekenhuis zitten waar hij hiervoor woonde. Als ze daar niet mee akkoord gaan, zit er nog maar één ding op: het accepteren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niek vergeet het ergste: als hij van huis is kan die nieuwe huisgenoot met zijn poten niet van zijn vrouw afblijven. Een soort neefje van Trump: Grab them by the tits!

Reageer
gravatar

Grappig dat in sommige Chinese fora van dit soort maatschappijkritiek (op het Westen, naast andere uitstervende dieren) altijd zo veel blanke baby’s voorkomen.
Waarschijnlijk voelen de Chinezen zich niet bedreigd door het taboe hierop en doen eigenzinnig hun duit in het zakje van mondiaal multiculturalisme.
Of ze proberen zo de Westerse babyboomgeneratie van materiële groei van de jaren vijftig waaraan het land zich met zijn ongekende vrijheden spiegelt te legitimeren. Een stadium waarin het land zich nu zelf bevindt.
Ook: vlak voor de apartheid in Zuid-Afrika ophield, deden de blanken wanhopig hun best de geboorte van zo veel mogelijk blanke baby’s te promoten.

Reageer