Marina Lijesnic / Youtube.com

NS-actie ‘gratis koffie of thee’ loopt uit de hand

Stations kunnen toestroom van koffiedrinkers niet aan

Het leek zo’n sympathiek idee: om de invallende winter te vieren trakteerde de NS vandaag op gratis koffie of thee. Maar de spoorwegen hebben de toestroom enorm onderschat: op alle grote stations zitten duizenden mensen vast die door de toestroom van koffie- of theeliefhebbers niet naar huis kunnen.

“Ik moest eigenlijk werken, maar toen ik hoorde van deze actie ben ik meteen naar het station gegaan om een gratis kopje koffie te scoren,” vertelt Michiel Oosterbaan, een gestrande koffiedrinker in Utrecht Centraal. “Ik heb mijn koffie al twee uur op, maar alle treinen naar huis zitten stampvol koffie- of theedrinkers. En het is nog koud ook. Ik snap eigenlijk niet waarom de NS uitgerekend vandaag heeft uitgekozen om spontaan warme drank uit te delen.“

“We hebben de belangstelling een beetje onderschat,” aldus NS-woordvoerder Tineke Klauwhamer. “Maar om de gedupeerde koffieliefhebbers te compenseren hebben we een leuke actie bedacht: iedereen die morgen naar een station komt, krijgt gratis onbeperkt rum of glühwein.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik dacht eigenlijk altijd dat die ski’s op het dak van de trein waren voor als het zou gaan sneeuwen. Maar het is blijkbaar teveel moeite om die trein even om te draaien.

Reageer
gravatar

Niet alleen ons hele sociale bestel maar ook ons ‘gevoel’ is terug overhandigd aan christelijke liefdadigheid. Inclusief het openbaar vervoer voor de zwervers. Nu nog een kopje soep in samenwerking met het Leger des Heils.