Bron: NPO Gemist

Tim Hofman helpt kindsoldaat in nieuwe aflevering van #BOOS

Rico (12) krijgt nog 20 euro van zijn warlord

Rico is twaalf jaar en kindsoldaat, hij heeft alleen één probleem. Toen hij werd gerecruteerd door zijn warlord heeft hij een deel van het geld voor zijn Kalasjnikov zelf moeten voorschieten, dat geld heeft hij nooit teruggekregen. In de nieuwe aflevering van het YouTube-programma #BOOS wordt hij door Tim Hofman geholpen om dat geld terug te krijgen.

“Sorry ik heb een beetje een kater hoor. Om hoeveel geld gaat het precies?” vraagt Hofman aan de kindsoldaat. Het gaat om twintig euro. “Maar dat is voor iemand als jij hartstikke veel!” zegt Hofman. “Ja”, zegt de kindsoldaat en samen gaan ze naar de warlord.

Bij het kantoor van de warlord worden ze tegengehouden. Ze hebben geen afspraak gemaakt, zegt de secretaresse. “Nou en. We komen gewoon zijn 20 euro halen.” zegt Hofman, hij schiet met een confettikanon. Vanaf dan escaleert het snel. Grote mannen met geweren komen tevoorschijn en omsingelen Hofman en zijn cameraploeg. De sfeer wordt dreigend.

Enige schermutselingen later wordt een PR-medewerker van de warlord naar voren geschoven. “Sorry er was even wat onduidelijkheid, maar we hebben het gecheckt in het systeem en Rico krijgt inderdaad nog twintig euro van ons. Omdat het ons spijt heb je hier ook nog een boekenbon.” De PR-medewerker overhandigt een envelop aan de kindsoldaat.

“Ben je nog boos?” vraagt Hofman aan de kindsoldaat. Rico schudt zijn hoofd. “Nee. Ik ben niet meer boos.”

Volgende week helpt Tim Hofman de 15-jarige Anne. Zij haalde een onvoldoende voor een onverwachts SO Frans.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is al goed hoor. Ik zou u willen zeggen dat ik wel eens gekkigheidjes in mijn mailbox typ, dat ik daar dan binnen enkele dagen door de leiders van Labour en the Conservatives uit geciteerd wordt in the House of Commons.

#shoutouttotheresa

gravatar

Hoi redactie,

Jullie hebben contact met Tim Hofman. Als een van jullie hem zien, wil hij dan vragen of Tim bij mij langs komt. Ik ben namelijk behoorlijk BOOS op papa en mama die mij geen iPhone willen geven.

Reageer
gravatar

Geachte Rijdende Kinderrechter,

Ik rij momenteel in een sneeuwbui met 130 over de gladde A2, dus heb ik niet veel tijd om te bellen.
Wat ik wilde zeggen is, dat Ik het volledig met u eens ben dat een IPad bijzonder gevaarlijk is in een kinderwagen.

Verzonden met WhattsApp met Samsung Galaxy S8