YouTube - FC Utrecht

KNVB pleit voor ‘weerbericht’

‘Het zou handig zijn om van tevoren te weten dat het gaat sneeuwen’

Er zouden instituten moeten komen die het weer kunnen voorspellen. Daarvoor pleit de KNVB, nadat de voetbalbond zondag compleet verrast werd door hevige sneeuwval. FC Utrecht-Feyenoord en Sparta-Vitesse moesten daardoor op het laatste moment worden afgelast.

“Het was heel handig geweest als we gisteren of eergisteren hadden geweten dat het zo hard ging sneeuwen”, zegt KNVB-topman Jan Smit. “Dan hadden we die wedstrijden bijtijds kunnen afgelasten. Want dit is echt ontzettend vervelend voor alle fans die al in het stadion zaten.”

Smit wijst naar de politiek: “Je zou zeggen dat je met alle technologie van dit moment een paar dagen van tevoren zou moeten kunnen voorspellen wat voor weer het wordt. Aan de slag daar in Den Haag, huppakee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vandaag heeft Ajax in de J.C-Arena gewonnen van PSV tijdens een potje zaalvoetbal.

Verwende slappelingen zijn die Ajax-spelers. Bij echt voetbal trotseren spelers de elementen.

Het schuifdak moet verdwijnen. Als de KNVB dat niet doet, knappen ik en mijn vriendjes dat wel even op.

Reageer
gravatar

Ik weet dat kiks (vakterm voor voetbalschoenen, niet te verwarren met voetbalpumps voor damesvoetbal) niet geschikt zijn voor sneeuw en ijzel. Daarom vraag ik mij af waarom de KNVB geen cent overheeft voor het ontwikkelen van winterkiks.

Reageer
gravatar

Nou ze het toch over de politiek hebben: zou het wat zijn om aan mensen die mogen stemmen, in de rest van het jaar ook te vragen wat ze zouden stemmen, dus op het moment dat je die vraag stelt? Misschien heeft dat een bepaald nut, al was het alleen maar werkgelegenheid voor mensen die van rekenen houden. Ik ben wel benieuwd of dat wat zou zijn. Wat is uw opinie?

Reageer
gravatar

Misschien moeten we dit niet overlaten aan Den Haag, maar aan private partijen, Er komt vast een start up die zou kunnen bedenken dat als iedereen in het hele land geregeld een foto neemt van de lucht, dat wordt opgestuurd naar een centrale server die daar dan weer een weermodel op los laat, daar dan een voorspelling uitrolt. Lijkt me echt zo handig.

gravatar

Aanvankelijk dacht ik dat het weer oppervlakkig is. Ik vond er niet veel aan, dit klimaat. Maar ik besefte op een gegeven moment dat dit kille volk hierdoor de evolutionaire behoefte aan meer (innerlijke) warmte ontwikkeld.
Daarnaast draait de hele economie erom warmte te creëren. De techniek is niet voor niets vooral in dit werelddeel begonnen. Maar om nu een situatie te willen dat iedereen altijd binnenshuis en buitenshuis dezelfde temperatuur heeft. Ik weet niet of de evolutie veel sneller gaat door het voetbal wetenschappelijk immuun te maken voor de fluctuaties in het weer.