Ali Martin / Wikimedia Commons

Arabische wereld niet boos maar teleurgesteld

Amerikaanse vlaggen verwarmd na Trumps Jeruzalem-besluit

De Arabische wereld is niet boos maar teleurgesteld over de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Overal in het Midden-Oosten gingen mensen zuchtend de straat op om duidelijk te maken dat ze juist van president Trump iets meer tact hadden verwacht. Op verschillende plekken werd de Amerikaanse vlag niet zozeer verbrand maar wel verwarmd met een straalkachel.

De Palestijnse metaalbewerker Abdullah Khalel was een van de demonstranten die de straat op gingen in Ramallah: “Mijn gemoed is bezwaard. Als ik Donald Trump nu op tv zie, moet ik telkens aan dat besluit over de ambassade denken en dat zit me toch niet lekker. Het is tussen ons in komen te staan en dat is zó jammer. Amerika is een prachtig land, met allemaal mooie mensen en een hoogwaardige cultuur. Ze zijn beter dan dit. Ik denk dat we erover moeten praten.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

I.S. vóór de naamsverandering ISIS: een Oosterse sekte, gevreesd bij vriend en vijand door het knippen van amandelen en het toepassen van tracheotomie van buitenaf, zonder verdoving en zonder aanleiding. Hun analyses waren inderdaad altijd zeer helder en genuanceerd: ‘allen die het niet met ons eens zijn, moeten dood’ en ‘de hele wereld moet Islamitisch worden, of anders dood’ .

gravatar

Een doctoraaltje voor wie? Voor Abdullah Khalel? Vroeger moest je -zelfs aan de UvA- nog vier (4) jaar hard aanpoten om een doctoraal-papiertje te krijgen. De Yasser Arafat sjaal kreeg je als bonus. Abdullah krijgt dat nu honoris causa toegestuurd? En alleen omdat hij Palestijn is? Dan mag Erdogan binnenkort wel op een doctorstitel en/of promotie rekenen;als NAVO-bondgenoot en bevriend staatshoofd.