Wikimedia Commons / Wouter Engler

Sinterklaas staat in Nederland kennelijk boven de wet

Goedheiligman verdoezelt belangrijke documenten en komt ermee weg 

Sinterklaas, wie kent hem niet? Overal kent hij wel een mannetje en iedereen kent hem. Dan ligt corruptie natuurlijk op de loer. Dit jaar was het opnieuw raak: de goedheiligman is belangrijke documenten kwijtgeraakt met daarin alle wensen van onze eigen kinderen nota bene, maar komt daar gewoon mee weg. Blijkbaar is Sinterklaas nooit verantwoordelijk voor zijn daden en staat hij buiten ons rechtsysteem.

“Dit roept heel veel vragen op,” zegt onderzoeksjournalist Kevin (8). Hij doet al een paar jaar onderzoek naar de wegen van Sinterklaas. “Ik heb een WOB-verzoek ingediend om zijn belastingaangiftes openbaar te maken om uit te zoeken of hij wel schenkbelasting betaalt over al zijn cadeautjes. Tot nu toe heb ik altijd nul op het rekest gekregen. Als je maar over een groot boek beschikt waarin alle juiste connecties staan kom je in dit door en door verrotte land klaarblijkelijk overal mee weg.”

Kevin staat niet alleen met zijn twijfels. “Bij Sinterklaas is het een en al schimmigheid,” schrijft publicist Lotte (9). “Zijn vestigingsadres is in Madrid maar hij doet al zijn zaken in Nederland. Hij woont vier weken per jaar in een paleis in Nederland dat de rest van het jaar leeg staat. Zakelijk is dat allemaal niet te verklaren. Op deze manier vind ik het heel lastig om nog in hem te geloven.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, kan allemaal wel zijn.
Maar wij van politievakbond ACP vinden het zonde om gemeenschapsgeld aan onderzoek te verspillen.

Daar gaan wij namelijk over, soort van, vinden we, als het ons uitkomt.

Wij zien overigens uit naar ons komende Sinterklaasfeest, waarvoor wij een bijzonder gulle sponsor gevonden hebben!

En dan komt de kerst nog!

Wij danken voormalig voorzitter van de ondernemingsraad Frank Giltay, voor zijn bijzonder vruchtbare adviezen. Wij zullen hem dan ook op onze beurt gedenken!

Gerrit van de Kamp
(ACP)

Reageer
gravatar

Hispanje is een Schengenland, dus we mogen vrij reizen en werken. Maar ja, je boek kwijtraken.. dat is andere (billen)koek. Beetje onzorgvuldig.. ik heb als broer wat dat betreft nog wel een appeltje met hem te schillen. Ik zal niet uit de school klappen, maar ik kan er zeker een boekje over open doen.
En zijn helpers.. dat heeft ie mooi gefixt, ik heb elfjes.. pfff die bestaan helemaal niet. En dan door de lucht met een rendier. Zie jij het voor je? Nee, realiteitszin heeft Sinterklaas wel. Nu nog wat verantwoordelijkheid. Anders staat zijn geloofwaardigheid echt onder druk.
Liefs, Santa

Reageer
gravatar

De wetenschappelijke benadering en het uitdiepen van zijn bestaan in de moderne tijd van de Wereldleraar, de schandalen alsmede de grappen daarmee worden voor de mentaal minder bedeelden in Nederland gereflecteerd op hun eigen infantiele niveau van Sinterklaas.
Zonder Sinterklaas ziet het volk geen enkele toekomst meer.

Reageer
gravatar

Zoals het volk zich bedrogen voelt door Sinterklaas, en tegelijk weet dat het er zelf de oorzaak van is, zo staat het al grappend tegenover de wereldleraar Maitreya waar het nooit enige opleiding in heeft gehad behalve op het vlak van sprookjes aangepast aan het kindniveau, religie. Zo is de mens die zelf doelbewust door de eeuwen gekozen heeft zijn kinderen in de maling te nemen waarvoor hij betaalt met zijn definitieve einde als soort. Inderdaad de gepersonifieerde leidende krachten achter de evolutie stelt hij verantwoordelijk voor zijn eigen bedrog. De meesters moeten er rekening houden mee de aarde te gaan verlaten voor een andere wereld, mocht deze beëindigd worden hetgeen het uitgangspunt is van de filosofie van de massa. Zij kunnen dat, de massa van de mensen kan dat niet en zal in dat geval achterblijven op de brokstukken die ze doelbewust zal moeten blijven meemaken tot in der eeuwigheid. Hier draait Sinterklaas om.

gravatar

”een (De) andere wereld” is is per definitie niet toegankelijk voor een aards wezen. Wat denkt u wel Maitreya dat u bent?? Een God?
Wat een aanmatiging voor iemand die de bijbel zo serieus neemt!
Ik vraag me af wat u probeert te bereiken met dit soort teksten… Parodie? Oproep? Aandacht?

gravatar

Zijn ze Sinterklaas weer de zwarte piet aan het toespelen, je kan hem proberen zwart te maken, maar dan heb je volgend jaar helemaal geen kadootjes meer.

Reageer