Wikimedia Commons / Wouter Engler

Gewone Nederlanders gaan er onder Sinterklaas niets op vooruit

'Onderaan de streep schiet de middenklasse niets op met het beleid van Sinterklaas'

Wie Sinterklaas hoort spreken, denkt dat het niet op kan. De Goedheiligman belooft ieder jaar weer dat gewone Nederlanders er door zijn komst fors op vooruitgaan. In de praktijk komt daar echter bar weinig van terecht.

“Wie zoet is, krijgt lekkers. Oftewel: als je iedere ochtend vroeg opstaat om met hard werken een eerlijke boterham te verdienen, word je daarvoor beloond. Dat is het beeld dat Sinterklaas ons voorschotelt”, zegt econoom Vivian Robbemond. “Helaas blijft het bij mooie praatjes. Onderaan de streep schiet de middenklasse niets op met het beleid van Sinterklaas. Terwijl zij Nederland uit de crisis hebben geholpen.”

Robbemond rekent voor: “Een gemiddeld huishouden met een kostwinner en twee kinderen haalt op 5 december voor ruim 100 euro aan cadeaus binnen. Datzelfde huishouden is in diezelfde periode echter ook zo’n 100 euro aan lasten kwijt. Het ‘lekkers’ waarmee Sinterklaas goede sier maakt, is gewoon een sigaar uit eigen doos.”

De conclusies van Robbemond sluiten aan bij de beleving van veel gewone Nederlanders. “Ieder jaar weer zijn het dezelfde kletspraatjes. Eerlijk zullen we alles delen, strooien strooien strooien, bonte harlekijnen, het zal wel”, zegt Paul Zoutendijk (45) uit Gouda. “Ik trap er niet meer in.”

Zijn vrouw Elsbeth (47) sluit zich daarbij aan: “Ik vind het onvoorstelbaar dat bij veel mensen het hart nog vol verwachting klopt. Op het moment dat een regent op een paard zakken vol met lekkers belooft, gaan bij mij alle alarmbellen af.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Racisme is het niet in de zin die eraan gegeven wordt, ze leven hun hele leven in de gloed van hun goedkope sentimenten, tot en met seks en voortplanting, over de zwarte pieten.

gravatar

Niemand heeft het erover dat de vrouw als soort gediscrimineerd wordt door Sinterklaas.
De ‘carrot and stick’ (wortel en stok) politiek van beloning en straf – zoals bij een paard dat je slaat met een zweep en een suikerklontje geeft om hem te onderwerpen en afhankelijk te maken – waarmee het volk wordt opgevoed begint hier, maar is verenigd in de Nederlandse vrouw.
De hele samenleving zit zo in elkaar.

gravatar

De bitch met haar reeks getrouwde nichten en halfnichten als gevolg. Ook wel: van de pot gerukt.
Hier komt de term ‘pot’ ook vandaan.

Professor Van der Plas, de enige echte.

Als ze over Wilders beginnen, kun je er zeker van zijn dat ze hun natuurlijk bloeddorst weer niet kunnen bedwingen.
Hun natuurlijke affiniteiten zijn weer blootgelegd. Ze graaien links en rechts alles bij elkaar om hun gelijk te halen. Zie het allochtonenprobleem.

gravatar

Professor Van der Plas (Maitreya),
het lijkt erop de dat u de natuurlijke sociale ”bloeddorst” van uw Zeeuwse omgevingsfactoren identificeert met het meer algemeen geínteresseerde publiek dat doorgaans De Speld bezoekt. Dat is een menselijk mechanisme, ook bekend in de psychologie. Een soort omgekeerd groepsdenken. Op lange termijn is het funest voor de levensvreugde.

gravatar

Hoor wie klopt daar kind’ren,
hoor wie klopt daar kind’ren,
hoor wie tikt daar zachtjes tegen ‘t raam.
‘t Is een vreemd’ling zeker,
die verdwaald is zeker,
ik zal eens even vragen naar zijn naam.

Sint Nicolaas, Sint Nicolaas,
breng ons vanavond een bezoek
en strooi dan wat lekkers,
in de één of andere hoek.
Stoute kind’ren, zegt hij,
krijgen knorren, zegt hij,
of een zakje, zegt hij, met wat zout.
Want je weet wel, zegt hij,
dat Sint Nicolaas, zegt hij,
van die stoute kind’ren heel niet houdt.

Sint Nicolaas, Sint Nicolaas,
breng ons vanavond een bezoek,
en strooi dan wat lekkers,
in de één of andere hoek. (Koekoek!)

gravatar

Ik vermoed dat hij een immigrant is, die sloven zich des te harder uit om zich aan te passen. Als meest populaire commentator is de manipulator, Prof Zen in ’t Veld psychologiserend begonnen met zijn typisch Hollandse verdrijvingstechniek het algemeen belang, in dit geval de Speld als eerste (primeur) aan zijn zijde uit te spreken en zo in te schakelen om de prijs te ontvangen voor tolerantie. De Hollander kent voorwaar geen schaamte of liever: geen stijl.

gravatar

Het engagement van de slaaf Zen met zijn scherpe oog draait er vooral om dat zwarte piet meestal een vrouw is. Hier draait het hele zwartepietendebat om alsmede het racisme met haar aanzuigende werking op 1.2 miljard vluchtelingen.

gravatar

Maitreya,
de oppervlakkige en schijntolerante ergernissen over ‘de huichelarij van de christenen’ is vooreerst afkomstig van dolende eenlingen met een naar het schijnt onbegrepen ziel (zie bijvoorbeeld https://speld.nl/2017/11/28/volgens-rolf-het-kerstdiner-net-een-whatsappgroep-maar-dan-het-echt, – de reactie van John-, u na aan het hart.

Of uw eigen reactie onder:
https://speld.nl/2017/11/28/iemand-van-marketing-wil-graag-een-viral/

het stemt me wel treurig dat u alles in het werk stelt om mijn naam te vereenzelvigen met een oppervlakkig ressentiment, dat, gezien de inconsistentie van uw termijngeheugen, door u wordt geminacht zodra het buiten uw hoofd plaatsvindt.

Bovendien ben ik niet de meest populaire commentator. Evenmin als u.

Voor meer informatie mag ik u doorverwijzen naar Professor Van der Plas. Hjj kent u

gravatar

Ik herinner me een Molukker die altijd flauwe maar ook heel grove grappen had over de blanke, racisme. Soms wel lachen. Een keer een andere nuance en hij begon te slaan. Of je zelfs dood te wensen toen hij te veraf woonde. Daarop mediteerde hij ook. Ik heb die humor waarbij je als een zesjarige in de klas met je armpjes over elkaar moet blijven zitten en beleefd lachen, maar al te vaak meegemaakt. Dat verhaal van die zwarte pieten is trouwens letterlijk bij mij beginnen. Ik vond het wel grappig omdat nu de rest van het volk eens het niveau mocht meemaken dat ik dagelijks (om me heen maar ook persoonlijk) meemaakte dat zich in regelrechte agressie ontwikkelde. Is gedocumenteerd. Gegarandeerd dat er nooit 1 racistisch woord is gevallen van mijn kant. Een Indiër liep al spiedend door de stad en hield je te vriend om je daarna achter je rug af te maken op dat soort gronden. Een ander, vluchteling, had iemand tien jaar te vriend gehouden om hem daarna af te doen als een zak. Ik moest bijna lachen maar ik heb me maar niet te veel meer te vriend laten houden. Dat heb ik geweten. (Het is een trend.) Dat waren zen boeddhisten. Misschien ben ik daardoor wat alerter geworden, dat mag niet in de opvoeding want dan krijg je slaag van de zwarte pieten. De grootmoedige Nederlander, de censuur is weer begonnen. Sinterklaas.
Nieuwe wet op de privacy. Zen in ‘t Veld laat zijn autoriteit merken.

gravatar

Maria,
“Ik wist niet dat Mieke een pot was.”

Dat staat er niet, er is alleen gesuggereerd dat de pot die overigens de Nederlandse spelling en grammatica van onderaf beheert, eraan is gerelateerd. Maar goed, ze willen zo graag (aangeboren) biologisch gedetermineerd worden.

gravatar

De flauwekul beheerst de hele opvoeding, scholing en universiteit tot en met de fabeltjes van de economie waarmee de dwazen worden misleid opgeleid tot slaaf.

gravatar

Technisch gezien is de Nederlandse vrouw wel vrouw, ze kan kinderen baren enzovoort, maar zij behoort geslachtneutraal behandeld te worden. In Nederland is Sinterklaas en de verdere commercie van meet af aan de compensatie voor Kerstmis, ofwel voor een eigen geloof. Dat kun je de atheïst niet afnemen. Of liever de speculant. Zonder dat is zij totaal niet in staat haar kinderen op te voeden. Een goed sociaal bestel is daarom onlosmakelijk verbonden met de toekomst van dit land. Hoewel dat bestel hoofdzakelijk overgelaten wordt aan hetzelfde geloof, in Sinterklaas.

gravatar

Daar waren wij voor. Net als de gekozen burgemeester. En het referendum. Maar nu niet meer. Wij, Arrogander Peggold der Nee! der landen draaien graag met alle winden mee. en nu we regeringsverantwoording dragen draaien we we verder.

gravatar

De Nederlandse vrouw om gelijk te krijgen zal alles en iedereen verraden, de reden dat ze over racisme begint is niets anders dan (biologisch) de geniale impuls dat ze je dan ‘lekker’ klein kan krijgen met haar kippenverstand, de reputatie waar ze zelf voor leeft van jou kapot te krijgen, de toekomst van iedereen nietsontziend terwijl ze met diezelfde ‘toekomst’ zelfgenoegzaam paradeert als had zij die zelf in handen en als ware zij de profeet voortdurend zoekend op de grond naar de kleinigheden waartoe zij dat bereikt. Voor hetzelfde geld begint ze over pedofielen, en laat ze bij een gehandicapte de deur intrappen om die met zijn leven te bedreigen; zo komen de mannetjes bij haar in het geding. De vraag is niet meer wie de verraders zijn maar over de gevolgen na te denken die nu al voor eeuwig zijn. Ja, het zwakke geslacht is geëmancipeerd door de zwakte als norm te hebben gemaakt van gelijkheid voor iedereen, als ware hersenverweking kracht. Zonder originaliteit is haar enige methode imitatie, zo spreekt zij over sociaal onrecht. Het gebeurt hier voortdurend om zo de ware criminelen, de fascisten bij je langs te sturen. Zo werd het opgetekend bij de politie. Hele naties werden zo in het verleden verwoest. En dezelfde intriganten zijn met dezelfde neigingen weer terug en worden toegejuicht voor hun intelligentie.

Reageer
gravatar

John Lennon vatte al jaren geleden de crux van de Zwarte Pieten-discussie samen in zijn song: “WOMAN IS THE NIGGER OF THE WORLD”. Maar niemand die zich dat nu nog herinnert. Zijn fans zijn allemaal al 60- of 70-plussers, doof, dement of op fiscale retraite in Panama of op de Kaaiman Eilanden. Profeten worden in ons land niet of nauwelijks meer gehoord, al doet de Maitreya wel zijn uiterste best..

gravatar

”want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen, zó dat zij – als het mogelijk zou zijn – ook de uitverkorenen zouden misleiden.”

gravatar

Beste Speldredactie, hou toch eens op Sinterklaas te bashen. Hij kan het ook niet helpen een Katholieke, Turkse bisschop te zijn die kinderen het allermeest bemind!

Reageer
gravatar

Tja, we zitten nu aan kabinet Nicolaas 167.

(Als ik alles meereken vanaf informateur Jan Schenkman. U weel wel, die van nikker Piet.)

Ja dat krijg je dan, het wordt wat sleets!

Tijd voor wat vers jong nieuw hip vet koel bloed!

Wat dacht jullie van ‘Santa Claus’?
Nieuw aanstormend neo-retro-imitatie-talent van ‘Sint Nicolaas’.
Kumpliet meek eufer dus. Altijd goed!

Reageer