Asier Romero / Shutterstock.com

Man waardeert vooral muziek uit tijd dat hijzelf nog verrukkelijk neukbaar was

'Toen mijn libido nog droop van het vocht: dát was pas muziek'

Joris Kruisse (56) uit Eindhoven houdt met name van muziek die komt uit de tijd dat hijzelf nog om te neuken zo lekker was. “Met die nieuwerwetse herrie heb ik eigenlijk niet zoveel”, zegt de vader van twee, die al jaren vindt dat hij meer zou moeten sporten. “Nee, dan de muziek die werd gemaakt en gedraaid in de periode van mijn zestiende tot mijn dertigste, toen mijn libido nog droop van het vocht: dát was pas muziek.”

Wat voor bands zijn dat? “Boney M., Queen, Fleetwood Mac: zomaar wat namen van artiesten en bands die hun hoogtijdagen beleefden in de periode dat ik qua vleselijkheid op de top van mijn kunnen functioneerde. Ja, die boys konden rocken hoor!”

Volgens Joris ligt het feit dat de muziek van nu niet goed is niet eens zozeer aan de smaak van artiesten van nu, als wel aan de muzikale opvoeding die producers genieten. “Ze weten gewoon niet meer hoe je een echt instrument bespeelt of hoe ik me voelde toen ik voor het eerst in de bosjes in Amanda gleed en uit de school de klanken van Art Garfunkel schalden. Man, die kerel kon zingen!”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Een ruiter viel van zijn paard; sinds die tijd noemde iedereen die van ‘t paard viel zich een ruiter,” zei Multatuli.

Destijds kregen de rockers veel geld en seks. Hun verzet tegen de burgerij bestaat nog steeds; het ís de burgerij, het geld is er: muziek is nauwelijks nodig.

Reageer
gravatar

Het is wel zo dat iedere boodschap die er van muziek toen uit leek te gaan nu weg is. Óf ze moeten dat er nu van hebben gemaakt óf het moet altijd om de seks hebben gedraaid.

Reageer
gravatar

Mr. Wiemersma,

Seksuele intimidatie was een groot probleem, in de wereld van artiesten. Nog steeds.
Meestal scheppen ze er niet over op. Ik bedoel de artiesten. Niet u, het is niet persoonlijk bedoeld.

gravatar

Inmiddels hebben al meer dan veertig vrouwen aangifte gedaan van seksueel misbruik.
We hebben er enorm onder geleden.
Ons hele leven was ontwricht.

gravatar

Beste Mieke,

Het seksuele misbruik in mijn slaapkamer vindt enkel plaats met de uitdrukkelijke instemming van alle deelnemers. Al moet ik er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat de instemming ook wel eens achteraf pas tot stand komt en dan ook tot meer leidt. Maar ook daar zult u zich als vrouw in herkennen.

gravatar

Elvis, dat is verklaarbaar, want Joris Kruisse (56) heeft pas op op zijn zeventiende voor het eerst geneukt. Overigens uitzonderlijk laat in die tijd.

gravatar

Meneer Viesman,
Ik heb de indruk dat u van de tijd van Louis en Heintje Davids, Sylvain Poons, Lou Bandy, Fien de la Mar, Johan Kaart en The Ramblers bent.