Nieuw voedingsschandaal: veel burgers bevatten helemaal geen vlees

Voedingsautoriteit Nederland doet bizarre ontdekking

Supermarkten liggen er vol mee en ook in restaurants worden ze gretig geserveerd: burgers. Maar weten we eigenlijk wel waar burgers van zijn gemaakt? De Voedingsautoriteit Nederland (VAN) deed onderzoek en kwam tot een schokkende ontdekking: in veel burgers zit helemaal geen vlees.

Vivian Tielemans van de VAN spreekt van ‘het zoveelste voedingsschandaal’: “We zijn al twee jaar bezig met dit onderzoek en in die tijd liepen we tegen steeds meer vleesarme burgers aan, soms hele schappen vol. Valess maakte het wel heel erg bont: het merk bootst zowel de structuur als de smaak van vlees na, maar we konden nog niet het kleinste spoortje van vlees vinden in de burgers. Je reinste misleiding.”

Tielemans pleit voor een keurmerk: “Op zo’n pakje van Valess zou moeten komen te staan dat er geen dieren voor zijn afgemaakt. De consument heeft het recht om te weten dat die lekkere burger feitelijk een combinatie van onder andere magere melk, ei, tarwe, haver, ui en tomaat is.”

Wie heeft er vlees nodig als er minstens net zo lekkere vleesvrije producten verkrijgbaar zijn? Valess heeft de lekkerste burger ooit ontwikkeld. Probeer de vegetarische burger snel en laat weten wat je ervan vindt. Niet tevreden = geld terug! 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een artikel met onwaarheden, past daarmee beter bij despeld dan het zou willen. Voor melk en eieren worden wel degelijk dieren afgemaakt. o.a. de overbodige kalfjes en mannelijke kuikens (die levend in de versnipperaar gaan).

Reageer
gravatar

Een eerste reactie: wat bedoelt men hier eigenlijk met “burger en burgers”?
A. Een burgerlijk gehoorzame 13 in een dozijn
B. Een burger in de zin van “stemvee”
C. Een burger gemaakt van vleesresten van vee
D. Een burger gemaakt van slachtafval
E. Een burger-meester die BBQ’t
F. Een burger onverhoeds aangeklampt door een tv-ploeg van PowNed
Daarnaast moet bij Koninklijk Besluit worden vastgesteld of vleesloze burgers niet tot de ondersoort “robots” moeten worden gerekend.

Reageer
gravatar

Stop eens met doordrammen aub, ik sta positief tegenover vegetarisch eten maar door dit constante gezeur wordt het mij steeds minder sympathiek.

Reageer