YouTube - AFC Ajax

Marcel Keizer overweegt paardenmiddel ‘tactiek’

‘In de Eredivisie is het een beetje een taboe’

Het dreigt een verloren seizoen te worden voor Ajax. De Amsterdammers werden vroegtijdig uitgeschakeld in Europa en ook de landstitel lijkt nu al ver weg. De nood is zo hoog dat trainer Marcel Keizer niet langer uitsluit om ‘tactiek’ in te zetten.

“Het is een paardenmiddel”, geeft de oefenmeester ruiterlijk toe. “In de Eredivisie is het ook een beetje een taboe. Maar in andere landen doen trainers er minder moeilijk over. Ik ben wat dat betreft misschien wat te modern voor Nederland, maar ik vind het mijn plicht om ook onorthodoxe middelen te proberen.”

Keizer wijst erop dat FC Utrecht-trainer Erik ten Hag ook tactiek gebruikte in de met 1-2 gewonnen wedstrijd bij Ajax. Dat vindt Dennis Bergkamp echter geen argument: “Ajax hoort daar boven te staan. Ik begrijp dat we het in de huidige situatie moeten doen met de middelen die we hebben, maar tactiek past niet bij de Ajax-filosofie. Wij spelen 4-3-3 met vleugelspelers die er niets van snappen.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *