Shutterstock

Buschauffeur maakt sicke roadtrip van Groningen naar Delfzijl

Harm leeft zijn droom

Een roadtrip van Groningen naar Delfzijl: voor veel mensen blijft het voor altijd een droom. Buschauffeur Harm Biersma (58) deed het gewoon. “Dit pakken ze me nooit meer af.”

Harm mocht van zijn werkgever Qbuzz een Mercedes-Benz Citaro G lenen om zijn wens waar te maken. Hij begon zijn route maandag om 6.56 uur bij het Hoofdstation in Groningen. Via Zuidwolde, Bedum, Onderdendam, Middelstum, Kantens, Rottum, Usquert, Uithuizen, Uithuizermeeden, Roodeschool, Oosteinde, Spijk, Bierum, Holwierde en Appingedam reed hij naar Delfzijl.

“Een onvergetelijke ervaring”, zegt Harm. “Het mooie van zo’n roadtrip is dat je allemaal mensen tegenkomt die je anders nooit zou spreken. Eén man is van Onderdendam tot Spijk met me mee gereden. Op de weg leer je elkaar echt kennen. Dat is nu een vriendschap voor het leven.”

Tijdens de roadtrip ontdekte Harm zijn spirituele kant. “Toen ik bij Uithuizen, Industrieweg kwam, heb ik de bus even aan de kant van de weg gezet. De omgeving was zo inspirerend dat ik spontaan ben gaan mediteren. Ik weet niet hoelang ik daar heb gestaan, maar ik voelde me herboren.”

Harm heeft de smaak te pakken. “Als ik de kans krijg, wil ik ooit ook naar Assen Kloosterveen rijden. Maar ik denk dat mijn baas me voorlopig even hier wil houden, haha.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Werkgelegenheid!Ik zie kansen! Eindelijk kansen voor onze duizenden “Granieten Bestand”-werkelozen !Werkgelegenheid! Spiritueel toerisme in Groningen.Werkgelegenheid! Ik heb een droom! Ik heb een visie! Werkgelegenheid !Ik ben plaatselijk bestuurder!

gravatar

Geachte meneer Qbuzz,

Bij deze wil ik een klacht indienen over mijn reis van Groningen naar Delfzijl, maandag jongstleden.

Wij hadden vertraging van zeker een uur doordat de chauffeur (ene Harm) zonder enige aanleiding de bus bij Uithuizen stilzette en buiten ging dansen in de modder. De man leek wel aan de LSD ofzo!

Verder reed hij met gesloten ogen slingerend over de weg. Levensgevaarlijk!!

Ik eis mijn reiskosten van 7,65 € terug en maatregelen tegen deze NEP-chauffeur!

(naam en adres bekend bij Qbuzz)

Reageer
gravatar

Lekker cruisen door het o zo groen glooiende landschap van Groningen blijkt een ware belevenis te zijn.
Alles is er namelijk anders dan in de rest van het land, tot en met die kekke Duitse reflecterende paaltjes aan toe.

Reageer
gravatar

Daar kan geen Zen in ‘t Veld tegenop.
Zo zie je hoe leuk het leven kan zijn zonder ov-kaart.
Dat was de spirituele boodschap die Harm heeft gekregen van God.

Reageer
gravatar

En, niet vergeten, voor die geweldige belevenis wordt hij nog betaald ook. Droombaan.
Doet ons denken aan de gids Kwame Mpufu die op een Toyota Landcruiser rijdt van Nairobi, over Naivasha en Nyeri en zo verder en zo verder.

Reageer
gravatar

Die foto is kennelijk tijdens een nóg gewaagdere roadtrip genomen. Dat soort bergen vind je alleen in oorden ver van Groningen gelegen. Bovendien lijkt hij in z’n sas.

Reageer