Uitzinnige fans van OV-poortjes in de rij voor hun idolen

‘Ze zijn gewoon geweldig tegen zwartrijden, weet je’

Al jaren zijn ze groot fan van OV-poortjes. Vanochtend konden Linda en Koerd hun idolen opnieuw in het echt zien. Ze moesten er op Den Haag Centraal lang voor in de rij staan, maar dat maakte niets uit: “Dit is het mooiste moment van mijn leven.”

Linda laat haar plakboek zien. Het staat vol met foto’s van OV-poortjes. “Kijk, dit is van de dag dat ze voor het eerst dicht waren op Leiden Centraal.” Ze glundert. “Daar waren wij bij.” Ze bladert verder. “En dit zijn de poortjes in Breda. Die zien we elke dag, maar het blijft bijzonder.”

Wat maakt OV-poortjes zo speciaal voor het stel? Koerd: “Ze zijn gewoon geweldig tegen zwartrijden, weet je. Ik krijg er een enorm veilig gevoel van. Iedere keer als ik er doorheen loop, word ik een beetje warm van binnen. Moeilijk te beschrijven.”

De euforie vanochtend was dan ook groot toen ze door de poortjes in Den Haag liepen. “We stonden daar met honderden andere fans, het was echt waanzinnig”, vertelt Linda. Ze knipoogt naar Koerd. “Onze trouwdag was ook mooi hoor… Maar dit is niet te overtreffen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Thuis heb ik pas geleden bij de achterdeur ook zo’n poortje geínstalleerd.

Zo weet ik zeker dat mijn vrouw ‘s nachts niet aan de zwier gaat met mijn geld. Sindsdien slaap ik beter dan ooit.

Reageer
gravatar

Ja, maar voor de reizigers van ver had de NS weer een prachtig vertaalde boodschap “DING-DONG! At this trainstation, the gates are closed!”.

Ik verzin het niet he..

gravatar

Ik was die jongen die vooraan stond met een grote nederlandse vlag te zwaaien. Vlak naast het NS mannenkoor. Ze hadden een lied gemaakt, waar echter niet zo vaak op geoefend was.
Die vlag bemoeilijkt het maken van selfies, maar ik ben vast wel ergens op joetoeb te vinden.

Reageer