Halfpoint / Shutterstock.com

Nieuwe iPad-app houdt kinderen bezig tot ze 18 jaar oud zijn

'Crazy Balloons Safari Edition' bespaart 3000 euro per jaar aan kinderopvang

Deze week is in de onlinewinkel van Apple het spel “Crazy Balloons Safari Edition” beschikbaar gekomen, een app die kinderen bezig houdt tot ze meerderjarig worden. “Zolang de iPad maar aan de oplader hangt, garandeert dit spel achttien jaar non-stop vermaak voor de kleintjes,” staat te lezen in de productomschrijving.

“De baby kan al vanaf het moment dat hij in staat is kleuren en geluiden waar te nemen beginnen met het spel en hij zal zijn blik niet meer van het scherm afhalen tot zijn kindertijd voorbij is,” bezweert een van de programmeurs van Crazy Ballons. “Kinderen kunnen hiermee hun reflexen oefenen en ze leren ook goede ballonnen van slechte ballonnen te onderscheiden. De slechte moet je niet laten klappen. Zo leren ze fundamentele vaardigheden waar ze in hun volwassen leven veel profijt van zullen hebben.”

Zo veel ouders hebben het spel al proberen te kopen dat de downloadservers regelmatig overbelast raken. “Het spel kost honderd euro, een meer dan redelijk bedrag als je bedenkt hoeveel het wel niet bespaart aan schoolboeken en kinderopvang. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de jaren rust die je hiermee krijgt, dat is niet in geld uit te drukken.”

Gezinnen die Crazy Balloons hebben gedownload hopen dat de ontwikkelaars snel met een vervolg-app komen om hun kinderen ook tijdens de jongvolwassenheid bezig te houden. Volgens de ontwikkelaars bestaat die al: Tinder.

Dit artikel verscheen eerder op El Mundo Today.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

aan de naam van het spel te zien is het ontwikkeld door “Unilever Shell Abba Kruidvat Robert ten Brink Milka Price Waterhouse Coopers Voice of Holland DENK Ich bin ein Berliner Huisartsenpraktijk Schinkelkade”

DIe Sylvana toch!

Reageer