Youtube.com / studio040nl

Monopoly past huizenprijzen aan huidige woningmarkt aan

‘Jonge spelers die huizen in Amsterdam kunnen kopen, dat is niet van deze tijd’

Het bordspel Monopoly krijgt een nieuwe editie. In de nieuwe versie heeft spelletjesfabrikant Hasbro de prijzen aangepast aan de huidige woningmarkt.

Vooral Amsterdam had veel aanpassingen nodig, vertelt een deftig geklede man met een snor: “Jonge spelers die meteen huizen in Amsterdam kunnen kopen, dat is niet meer van deze tijd. Je hebt als speler het rijk niet meer voor je alleen, er zijn ook nutellawinkeltjes en Chinese vastgoedhandelaren bijgekomen. Er staan al veel hotels en de rest wordt verhuurd via Airbnb, dan is het logisch dat de prijzen ook stijgen.”

Spelletjesfanaat Roberto van der Vlies (25) moet nog wennen aan de nieuwe versie: “Als je net begint kun je eigenlijk alleen maar voor veel te veel geld net een studiootje op de Barteljorisstraat huren. Als je op Neude iets wil kopen, moet je op tijd zijn ingeschreven bij een woningcorporatie. Nu sta ik op een wachtlijst van 6 jaar met een paar duizend spelers voor me. Dat maakt het spel wel anders.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Denk ook eens aan Bergen/binnen, Egmond a.d. Hoef, Schoorl, Soestdijk of Baarn; allemaal dorpjes van OSM en BCBG-dorpelingen die graag klein willen blijven, in Rutte’s naam geen intocht van minder-gesitueerden.

gravatar

De Belastingdienst (al sinds Frans Weekers in reorganisatie en onder Erik Wiebes vrijwel leeggelopen) heeft aangekondigd “iets te gaan doen” aan de inkomsten uit woekerhuren. Nu blijkt dat de meeste kamers worden verhuurd door VVD-leden, gevolg: de Belastingdienst “gaat even niets anders doen” dan trachten de uittocht met een platina handdruk te stelpen. Erik Wiebes heeft toegezegd deze stervende organisatie ‘met een voltooid leven’ samen met Alexander Pechtold naar een menswaardig einde te begeleiden. Vervolgens kunnen alle belastingvluchters van VVD/D66/CDA vanuit Panama, Kaaiman Eilanden en offshore-constructies weer veilig worden gerepatrieerd

Reageer
gravatar

Met beide straten uit Amsterdam in bezit ga je het spel niet winnen. Na een bezoekje op een van die gezellige straatjes in Utrecht wordt Amsterdam op hypo gedraaid en de genadeklap wordt in Den Haag uitgedeeld. Kortom: Amsterdam is voor losers

Reageer
gravatar

De rente bij Monopoly is heel laag, 1,0%. Je betaald alleen wel iedere keer als je aan de beurt bent.

De Hypotheker doet niet mee bij Monopoly. Het adviesgesprek duurde langer dan het spel en dan werkt het niet hè…